‘Βόμβα” από Moderna:Ο πλανήτης κινδυνεύει να ζήσει «για πάντα» με κορονοϊό

1715
Ο πλανήτης κινδυνεύει να ζήσει

Ο κορoνοϊός που έφερε τις παγκόσμιες οικονομίες στα όριά τους και γέμισε τα νοσοκομεία θα είναι κοντά μας για πάντα, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, μιας από τις εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και οι ειδικοί μολυσματικών ασθενειών είπαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, εννοώντας ότι θα εμφανίζεται σε κοινότητες ανά πάσα στιγμή, αν και πιθανόν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι τώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, φάνηκε να συμφωνεί ότι η Covid-19 θα γίνει ενδημική, λέγοντας ότι «ο SARS-CoV-2 δεν θα φύγει».

«Θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό, ίσως για πάντα», είπε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του  Συνεδρίου Υγείας της JPMorgan.

Οι αξιωματούχοι του τομέα υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς νέες παραλλαγές του ιού, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να παράγουν εμβόλια για την καταπολέμησή τους, ανέφερε ο Μπανσέλ. Ερευνητές στο Οχάιο δήλωσαν ότι ανακάλυψαν δύο νέες μεταλλάξεις που πιθανότατα προέρχονται από τις ΗΠΑ και ότι μία από αυτές έγινε γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στο Κολόμπους του Οχάιο, για μια περίοδο τριών εβδομάδων στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της Moderna έχει λάβει έγκριση  από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για χρήση σε Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διανέμουν δόσεις και αυτού, αλλά και του εμβολίου των Pfizer/BioNtech, αλλά πιθανότατα θα περάσουν μήνες πριν οι ΗΠΑ να μπορούν να εμβολιάσουν αρκετά άτομα για να επιτύχουν ανοσία της αγέλης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός δεν θα έχει αρκετούς νέους ξενιστές για να εξαπλωθεί. Ωστόσο, ο Μπανσέλ είπε ότι αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα είναι μία από τις πρώτες μεγάλες χώρες που θα επιτύχουν «επαρκή προστασία» από τον ιό.

Υπάρχουν ήδη τέσσερις τύποι κορωνοϊού που είναι ενδημικοί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι τόσο μεταδοτικοί ή θανατηφόροι όσο η Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας