Βρετανοί τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Στάλινγκραντ

1821
στάλινγκραντ

Άγγλοι φίλαθλοι, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και ένας κορυφαίος Βρετανός διπλωμάτης απέτισαν τη Δευτέρα φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη του Στάλινγκραντ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό έγινε σε ειδική τελετή πριν από τον αγώνα εναντίον της Τυνησίας στο Βόλγκογκραντ, σε μια κίνηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας.

Το παιχνίδι της Δευτέρας, το πρώτο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται στο Βόλγκογκραντ, το οποίο μέχρι το 1961 ονομαζόταν Στάλινγκραντ και ήταν η πόλη στην οποία σημειώθηκε η πιο αιματηρή μάχη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός στην μάχη με τος δυνάμεις του Άξονα απώλεσε πάνω από 1 εκατομμύριο άνδρες του.

Η Αγγλία μπαίνει στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μια εποχή που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με τις δύο χώρες να διαφωνούν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ουκρανία, τη Συρία και τη φερόμενη ως «δηλητηρίαση» του πρώην Ρώσου διπλού κατασκόπου στην Αγγλία, Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο αναπληρωτής Βρετανός πρέσβης στη Ρωσία, Λίντσεϊ Σκοτ, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων σε ένα αναμνηστικό σημείο των υπερασπιστών της πόλης, που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το ποδοσφαιρικό στάδιο, το οποίο κυριαρχείται από το γιγάντιο άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας», που απεικονίζει μιας γυναίκα που κρατάει ένα τεράστιο σπαθί.

Το Βόλγκογκραντ είναι αδελφοποιημένο με την αγγλική πόλη Κόβεντρι, η οποία επίσης υπέστη βαρύ βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ.

«Ήμουν πολύ νευρικός στη σκέψη να έρθω στη Ρωσία», είπε ο Μπίλι Γκραντ, ένας μαύρος Βρετανός στους δημοσιογράφους, κάνοντας αναφορά στα βρετανικά δημοσιεύματα για την δήθεν ύπαρξη ρατσισμού στη Ρωσία. «Αλλά από την πρώτη μέρα που συναντήθηκα εδώ με τους ανθρώπους μου είπαν «είμαστε φίλοι σου» και με ευχαρίστησαν που ήρθα στη Ρωσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας