Βρετανική έρευνα: Η πολύωρη εργασία δεν είναι πιο παραγωγική

974
πολύωρη

Η πολύωρη εργασία δεν συνδέεται με αυξημένη παραγωγικότητα, όπως διαπιστώνεται σε έρευνα που διεξήγαγε η ανώτερη βρετανική συνδικαλιστική οργάνωση TUC.

Όπως επισημαίνεται, η κουλτούρα του παρατεταμένου ωραρίου καλά κρατεί στη Βρετανία, με τους εργαζόμενους της χώρας να εργάζονται τις περισσότερες ώρες από τους ομολόγους τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. Ωστόσο αυτό δεν τους καθιστά πιο παραγωγικούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, σχεδόν δύο περισσότερες από ό,τι ο μέσος εργαζόμενος στην Ε.Ε. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία, τη Δανία και άλλες χώρες είναι αρκετά πιο παραγωγικοί από τους Βρετανούς.

«Η κουλτούρα των πολλών ωρών εργασίας δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Κλέβει από τους εργαζομένους ώρες από τη ζωή με τους αγαπημένους τους, χωρίς να ενισχύει την παραγωγικότητα», σχολίασε ο γενικός γραμμετέας του TUC, Φράνσις Ο Γκρέιντι.

«Άλλες χώρες έχουν δείξει ότι η μείωση των ωρών εργασίας δεν είναι επωφελής μόνο για τους εργαζομένους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, αφού αυξάνει την παραγωγικότητα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στη Δανία οι εργαζόμενοι απασχολούνται 37 ώρες την εβδομάδα, ενώ σε Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία και Ιρλανδία εργάζονται 39 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας