Βραζιλία: Ο Λούλα αψήφησε το τελεσίγραφο των Αρχών να παραδοθεί

1788

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ταμπουρώθηκε σε κτίριο συνδικάτου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, έξω από το Σάο Πάολο, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία να παραδοθεί στις Αρχές.
Στον 72χρονο πολιτικό είχε δοθεί προθεσμία να παραδοθεί έως τις 17.00 τοπική ώρα Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα, προκειμένου να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης των 12 ετών και 1 μήνα για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά παρέμεινε περιστοιχισμένος από συνεργάτες του στα κεντρικά γραφεία της Μεταλλουργικής Ένωσης Εργαζομένων του Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο κοντά στο Σάο Πάολο σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων και τώρα οι δικηγόροι διαπραγματεύονται την παράδοσή του. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μπορεί να το κάνει αργότερα σήμερα, αφού προηγουμένως παραστεί σε μνημόσυνο για τη σύζυγό του, Μαρίζα Λετίσια, που πέθανε πέρυσι, άλλα μεταδίδουν ότι μπορεί να περιμένει να περάσει το Σαββατοκύριακο.
Χιλιάδες οπαδοί του έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, όπου βρίσκεται ο Λούλα, αλλά οι Αρχές έχουν υπογραμμίσει ότι δεν θεωρούν φυγά τον αριστερό πολιτικό καθώς όλοι γνωρίζουν που βρίσκεται.
Ο Λούλα επιμένει ότι η καταδίκη του είναι πολιτικά υποκινούμενη και αποβλέπει στο να τον εμποδίσει να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπου οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν ως φαβορί.
Λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε τη νέα προσφυγή του προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκισή του, έως ότου εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να πολεμήσει την καταδίκη του, διαδικασίαι που μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες ακόμη.
Brazil Da Silva
Brazil Da Silva
APTOPIX Brazil Da Silva

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας