Βραζιλία: Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα

821
βραζιλία

Μια τεράστια ανθρωποθάλασσα υποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Κουριτίμπα, αφού εξέτισε πάνω από ενάμιση χρόνο από την ποινή που του είχε επιβληθεί μετά από σκευωρία για “διαφθορά”.

Η φυλάκισή του δεν του επέτρεψε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο ακροδεξιός Μπολσονάρου.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και μίλησε στην συγκέντρωση, ευχαριστώντας όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες χαιρέτισε την αποφυλάκιση του Λούλα, υπογραμμίζοντας μέσω Twitter το «θάρρος» και «την ακεραιότητα» του πρώην προέδρου.

Η Κούβα «γιορτάζει» την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, μετά την «άδικη κράτησή» του, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Ο λαός της Βενεζουέλας χαιρετίζει με ικανοποίηση την απελευθέρωση του αδελφού μας Λούλα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας