Βράζουν οι Κούρδοι για δολοφονία στελέχους του HDP από γκρίζο λύκο

300
Βράζουν οι Κούρδοι για δολοφονία

Παρά την επίσημη εκδοχή σύμφωνα με την οποία  ο Ονούρ Γκένσερ πυροβόλησε και σκότωσε  στα γραφεία της Σμύρνης το μέλος  του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP)  Ντενίζ Πουράζ, ενεργώντας  ως “τρελός μοναχικός λύκος”, η δολοφονία  ήταν «μια οργανωμένη φασιστική επίθεση», όπως αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής του κόμματος HDP, Αχμέτ Σίκικ, σε σειρά από tweets.

Ο Şık, ερευνητής δημοσιογράφος και τωρινό μέλος του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (TİP), δήλωσε ότι “ο δράστης μιας προγραμματισμένης πολιτικής δολοφονίας εξαφανίστηκε”  από την κοινή γνώμη μέσα σε 24 ώρες και συνεχίζει προβαίνοντας σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

«Με ποιον έχει ο δολοφόνος Gencer σχέσεις; Με ποιούς πολιτικούς; Τι έκανε στη Συρία; Πώς προμηθεύθηκε το όπλο του; Είναι καταχωρημένο  το πυροβόλο όπλο του και πώς πήρε την άδεια τόσο εύκολα; Γιατί δεν επεκτάθηκε η έρευνα μέσω των τηλεφωνικών του κλήσεων; Πολλές ακόμη ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες», είπε ο Şık.

Ο Γκένσερ τέθηκε υπό κράτηση στην αστυνομία την Πέμπτη, λίγο μετά την είσοδο στα επαρχιακά γραφεία του HDP στη Σμύρνη και την εν ψυχρώ δολοφονία στελέχους του κόμματος HDP, Ντενίζ Πουράζ  με έξι σφαίρες.

Στην αρχική του μαρτυρία στο αστυνομικό τμήμα, ο Γκένσερ είπε στις αρχές ότι «θα είχε πυροβολήσει και άλλους», αν είχε συναντήσει περισσότερους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού.

Ο σκοπευτής είπε ότι είχε πυροβολήσει 10 φορές, και υπήρχαν τουλάχιστον 18 τρύπες από σφαίρες που τεκμηριώθηκαν από δημοσιογράφους μετά το γεγονός.

Ο Şık είπε ότι βρέθηκαν συνολικά 33 τρύπες από σφαίρες στα γραφεία. «Αν η μαρτυρία του είναι σωστή, ποιος πυροδότησε τις υπόλοιπες βολές;» ρώτησε το στέλεχος του TİP.

«Δεν πρόκειται για πρόκληση, αυτή η πολιτική δολοφονία είναι μια οργανωμένη φασιστική επίθεση», συνέχισε ο Şık. «Κάθε βήμα του έχει σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί χωρίς απόκρυψη».

«Προσπαθούν να μας  κάνουν να πιστέψουμε ότι ο δολοφόνος είναι ένας τρελός μοναχικός λύκος. Ναι, είναι «λύκος», αλλά δεν είναι μόνος », είπε ο Şık, υπονοώντας μια σύνδεση με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), τον μικρό εταίρο της κυβέρνησης συνασπισμού στο κοινοβούλιο του οποίου η οργάνωση νεολαίας ονομάζεται Γκρίζοι Λύκοι.

Όποιος οργανώνει το εμπόριο κοκαΐνης μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Τουρκίας, όποιος μετέτρεψε το δικαστικό σώμα στο επίκεντρο του τροχού της δωροδοκίας,, αυτοί είναι οι δράστες αυτής της πολιτικής δολοφονίας », δήλωσε ο Σίκ. “Έτσι, η καθιερωμένη τάξη μαφίας μπορεί να έχει συνέχεια”.

Ο Şık επισήμανε ότι ο ηγέτης της MHP Ντέλετ Μπαχτσέλι δημοσίευσε αρκετά tweets που καταγγέλλουν οποιαδήποτε σχέση με τον δολοφόνο, και ότι ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu δεν είχε σχολιάσει το θέμα, παρά το γεγονός ότι πέρασε περισσότερο από μια ολόκληρη μέρα.

Ο υπουργός δημοσίευσε στο Twitter στατιστικά στοιχεία σχετικά με την αξία των αποτυχιών εισόδου ναρκωτικών στην Τουρκία την Πέμπτη τα μεσάνυχτα λέγοντας: «Ξέρουμε γιατί κάποιοι φωνάζουν».

Τα λεγόμενα του Σόιλου είναι «ένα σημάδι συγκρούσεων εντός του κυβερνώντος μπλοκ και του κράτους», δήλωσε ο Şık.

Ο οδηγός ταξί ο οποίος άφησε το δολοφόνο  Γκένσερ λίγα λεπτά πριν από τη θανατηφόρα επίθεσή του, κατέθεσε την αστυνομία την Παρασκευή και είπε ότι ο συγκεκριμένος ήταν τακτικός πελάτης του, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Ο Γκένσερ πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε ένα ξενοδοχείο στην Balçova στη Σμύρνη, στη γειτονική επαρχία Manisa και στα γραφεία του HDP.

«Η διοίκηση του Balçova Thermal Hotel παραδόθηκε στο δημόσιο πριν από λίγα χρόνια», δήλωσε ο Şık. “Επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Νομάρχης της Σμύρνης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι αναπληρωτές του κυβερνήτη.”

«Το ξενοδοχείο φιλοξένησε πολλές εκδηλώσεις της  Νομαρχίας της Σμύρνης, και μεταξύ των προσκεκλημένων του ήταν ένας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών», πρόσθεσε ο Şık.

Οι περαιτέρω δεσμοί του Γκένσερ με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) περιλαμβάνουν το σκοπευτήριο που συχνάζει, το οποίο ανήκει στον İlhan Çelik.

Ο Çelik είναι επικεφαλής του λεγόμενου Κινήματος της Κοινωνίας των Πολιτών, μιας πρωτοβουλίας του AKP, και  κάνει φωτογραφίες με αρκετούς γραφειοκράτες και πολιτικούς του AKP, δήλωσε ο δημοσιογράφος Bahadır Özgür.

Ο δημοσιογράφος Tuğba Özer δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον ιστότοπο της περιοχής πυροβολισμού που δείχνει έναν κυβερνήτη της περιοχής, έναν αρχηγό της αστυνομίας και τον τοπικό διοικητή των δυνάμεων χωροφυλακής να ποζάρουν δίπλα στον δολοφόνο

Ο Γκένσερ «ομολόγησε ότι ο στόχος του ήταν ανώτεροι πολιτικοί», ανέφερε ο αναπληρωτής του HDP Tayip Temel σε ένα tweet. «Είχε ακούσει ότι έρχονταν μέλη του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή, ο Γκένσερ αναφέρει λεπτομερώς ποιος τον είχε εκπαιδεύσει να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα στη νέα του μαρτυρία στο δικαστήριο όπου συνελήφθη.

«Το γεγονός ότι ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο δικαστήριο βιαστικά και φυλακίστηκε  προτού καν ενταφιαστεί η Ντενίζ Πογιάζ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας  δεν ζήτησαν επιπλέον χρόνο ένωσης Δικηγόρων (ÇHD) της Άγκυρας, Ατ. Ο Murat Yılmaz

Επίσης η  κατάθεση του Γκένσερ δεν ελήφθη στο γραφείο ανθρωποκτονιών αλλά στην αντιτρομοκρατική μονάδα, δήλωσε ο Γιλμάζ.

«Η αστυνομία έπρεπε να διερευνήσει τις σχέσεις του και να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία, πέρα από την κατάθεσή του . Αλλά δεν το έκαναν », είπε ο Γιλμάζ.

Η έρευνα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα άτομα βάσει των απαντήσεων του Gencer, είπε ο δικηγόρος.

«Φυσικά, η εισαγγελία θα διεξάγει επίσης έρευνες. Η σύλληψη του επιτιθέμενου δεν αποτελεί εμπόδιο σε αυτό », πρόσθεσε ο Γιλμάζ. «Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία διεξήχθη η διαδικασία δημιουργεί  υποψίες. Η δυνατότητα σύνδεσης μόνο με τρομοκρατική πράξη ήταν αρκετή για παρατεταμένη κράτηση. ”

Όλα δείχνουν ότι το κουρδικό κόμμα HDP θα συνεχίζει να εμμένει στο θέμα, δίνοντας στην δολοφονία πολιτικές διαστάσεις ,καταγγέλοντας για ηθική αυτουργία στελέχη του AKP αλλά πρωτίστως του MHP των γκρίζων λύκων στους οποίους ανήκε ο δολοφόνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας