Βουλγαρία: Δεύτερη και… φαρμακερή φορά στις κάλπες

497
φαρμακερή φορά στις κάλπες

Το αδιέξοδο μετά τις εκλογές του Απριλίου πυροδότησε και νέα προσφυγή στις κάλπες, αν και δεν είναι βέβαιο πως είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι Βούλγαροι, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά καθώς οι προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά την κάλπη της 4ης Απριλίου κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση το νεοιδρυθέν αντισυστημικό κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» (ITN), του τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ κοντράρει στα.. ίσα το κεντροδεξιό GERB, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας. Κι αυτό διότι η ρητορική του κατά της διαφθοράς και της φτώχειας βρήκε γόνιμο έδαφος μεταξύ των δυσαρεστημένων πολιτών.

Η δημοσκόπηση δίνει συγκεκριμένα στο ITN το 21,8% των ψήφων από το 17,7% που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του Απριλίου, όταν και είχε αναδειχθεί δεύτερο κόμμα.

Το κεντροδεξιό GERB, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, βρίσκεται πίσω με διαφορά μόλις 0,3% έναντι του ITN, αλλά δείχνει να δυσκολεύεται να «πιάσει» το 26,2% που είχε λάβει στις εκλογές του Απριλίου.

Πάντως, το πολιτικό αδιέξοδο είναι πιθανόν να διατηρηθεί καθώς το ITN, μαζί με τους πιθανούς εταίρους του, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Και βέβαια ο Τριφόνοφ έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον Μπορίσοφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας