Βολιβία: Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά πραξικοπήματος. Ακροδεξιοί κατέλαβαν τη βενεζουελάνικη πρεσβεία

1419
βολιβία

Μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από χθες στη Βολιβία και κυρίως στην πρωτεύουσα Λα Πας, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προέδρου Έβο Μοράλες. 

Ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες, αμέσως μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου κατά τις οποίες ο Μοράλες επανεκλέχτηκε πρόεδρος της χώρας, διαδραματίζονταν καθημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις ακροδεξιών κατά στελεχών και οπαδών της αριστερής κυβέρνησης, από χθες εκδηλώνονται κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας και ενάντια στο πραξικόπημα.

Χαρακτηριστική είναι η μαζική λαϊκή κινητοποίηση στη μεγαλοαστική συνοικία Ατσουμάνι, στο νότιο τμήμα της Λα Πας, όπου εδρεύει το επιτελείο των ακροδεξιών εμπνευστών του πραξικοπήματος.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προκλήσεις από τις τρομοκρατικές συμμορίες της Ακροδεξιάς, με αποκορύφωμα την κατάληψη της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη Λα Πας από κουκουλοφόρους.

«Εφοδιασμένοι με δυναμίτη, κουκουλοφόροι διαδηλωτές με ασπίδες κατέλαβαν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Βολιβία. Είμαστε καλά και σε ασφαλές σημείο, αλλά θέλουν να διαπράξουν σφαγή. Βοηθήστε μας να καταγγείλουμε αυτή τη βαρβαρότητα», δήλωσε η πρέσβειρα του Καράκας Κρισμπελί Γκονσάλες, στο ABI, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρχισαν να περιπολούν μονάδες του στρατού στη Λα Πας και στην Ελ Άλτο. Αντίθετα, οι αστυνομικοί —πολλές μονάδες της αστυνομίας στασίασαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του προέδρου Μοράλες— δεν έκαναν περιπολίες, χωρίς η απουσία τους να εξηγηθεί από την ηγεσία της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε πως η αστυνομία ψάχνει για να συλλάβει τον Εβο Μοράλες.

«Επιβεβαιώθηκε! Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μοράλες! Η αστυνομία και ο στρατός τον ψάχνουν στην Τσαπαρέ», ανέφερε μέσω Twitter ο ακροδεξιός Καμάτσο.

Εντούτοις, καμιά τέτοια ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από την αστυνομία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας