Βηρυτός: Η Παλαιστίνη χαιρετίζει την ανθρωπιστική έκκληση της ΛΑ.Ε και της Επιτροπής για τη Συρία για να σωθούν ζωές Παλαιστινίων

1992
βηρυτός

Λαφαζάνης: Γιατί κωφεύει μέχρι τώρα η κυβέρνηση;

Συναντήσεις ελληνικής αντιπροσωπείας στη Βηρυτό

Παν. Λαφαζάνης: Απίστευτη δημοσιότητα σε όλη την Μέση Ανατολή προσέλαβε η έκκληση της αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε προς την ελληνική κυβέρνηση (δείτε εδώ) να στείλει αεροπλάνο για να μεταφέρει σοβαρά τραυματίες από την Γάζα σε νοσοκομεία της χώρας μας. Κωφεύουν μέχρι σήμερα οι Τσίπρας, Κοτζιάς και Ξανθός.

Λάβαμε ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας από όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις, που περιμένουν με αγωνία την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης.

Απίστευτη δημοσιότητα έχει προσλάβει σε όλη τη Μέση Ανατολή η πρωτοβουλία που πήραν από την Βηρυτό την Πέμπτη, όπου συνέχισαν μέχρι την Παρασκευή την επίσκεψη τους, οι Λαφαζάνης, Ήσυχος, Φλαμιάτος, Πισσίας και Τικτόπουλος, να απευθύνουν έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στους Τσίπρα, Κοτζιά και Ξανθό, να αποστείλουν αεροπλάνο στα σύνορα με την Γάζα και στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς που προσφέρει η Αίγυπτος, προκειμένου να παραλάβει βαριά τραυματισμένους Παλαιστίνιους από Ισραηλινά πυρά στην Γάζα.

Η πρωτοβουλία αυτή της ελληνικής αντιπροσωπείας η οποία χαιρετίστηκε θερμά από όλες τις Παλαιστινιακές οργανώσεις και όλες τις πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής , βρέθηκε στο επίκεντρο της εξαιρετικής και πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης που είχαν οι έλληνες αγωνιστές με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Ashraf Dabbour στην Βηρυτό.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης ενημέρωσε αμέσως, την ώρα της συνάντησης με την ελληνική αντιπροσωπεία, την Παλαιστινιακή ηγεσία και τις Παλαιστινιακές πρεσβείες σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε και της Επιτροπής για την ειρήνευση στην Συρία και παρότρυνε τους συναδέλφους του σε Ελλάδα και Αίγυπτο να πάρουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να προωθήσουν την έκκληση της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Βηρυτό.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του από την Αθήνα, στην οποία επέστρεψε την Παρασκευή (18/5), τόνισε ότι «προξενεί άκρως αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι Τσίπρας, Κοτζιάς και Ξανθός κωφεύουν μέχρι τώρα σε μια ανθρωπιστική έκκληση απέναντι σε μια τραγωδία». Ελπίζω, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης ότι «θα ανταποκριθούν, έστω καθυστερημένα στην έκκληση μας, γιατί όσο περνάει ο χρόνος χάνονται άδικα ζωές Παλαιστινίων, ακόμα και μικρών παιδιών».

Η ελληνική αντιπροσωπεία στον καταυλισμό Σατύλα

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε, επίσης, στη Βηρυτό τον ιστορικό και μαρτυρικό καταυλισμό της Σατύλα, στον οποίο φιλοξενούνται τώρα ανήλικα μικρά ορφανά προσφυγόπουλα τόσο από την Παλαιστίνη όσο και από τις γειτονικές αραβικές χώρες, κυρίως την Συρία.

Η υποδοχή που έτυχε η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε συγκινητική και ήταν πολύ ουσιαστική η ενημέρωση της από τους υπεύθυνους του καταυλισμού.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, μετά την ενημέρωση της και την συνάντηση της στους χώρους διαμονής και εκπαίδευσης τους με τα ορφανά μικρά παιδιά, θύματα των αμερικανοδυτικών πολέμων και της Ισραηλινής σιωνιστικής θηριωδίας στην περιοχή, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το έργο που συντελείται στον καταυλισμό με την ηρωική προσπάθεια των συντελεστών του και κυρίως των αξιέπαινων εθελοντών του.

Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί στην Ελλάδα για να μπορέσει να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία και οι προοδευτικοί φορείς της για το έργο στην Σατύλα και να στηρίξουν οικονομικά και υλικά την προσπάθεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας