Βαρτζόπουλος (ΝΔ): Είναι προφανές, κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι

245
κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι

«Είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε το καλοκαίρι», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική θέση πως η έξαρση του δεύτερου κύματος δεν συνδέεται με τον τουρισμό. Συνεχίζοντας τα εσωκομματικά «πυρά», ο κ. Βαρτζόπουλος, που έχει διατελέσει και υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση , επισήμανε πως η χρησιμοποίηση του ιδιωτικού τομέα της Υγείας θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ενώ άφησε αιχμές και για κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με το εμβόλιο υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να μιλούν για αυτά μόνο οι ειδικοί».

Ειδικότερα, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη άρση των περιορισμών ενόψει των γιορτών χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο «εξαιρετικά επικίνδυνο» και επισήμανε πως «το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα».

Αντιρρήσεις εξέφρασε και για το χρόνο και το βαθμό αξιοποίησης των ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Δ. Βαρτζόπουλος: «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Τέλος, επισήμανε ακόμα, ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να σταματήσει ο δημόσιο διάλογος για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, καθώς θα έπρεπε να μιλούν γι`αυτά μόνο οι ειδικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας