Βαρκελώνη: Διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

1553
βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, την Κυριακή, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε ανακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης, κρατώντας ισπανικές και καταλανικές σημαίες, αλλά και πανό που έγραφαν: «Η Καταλονία είναι Ισπανία».

Η διαδήλωση, η οποία ήταν η πρώτη κατά της ανεξαρτησίας μετά την έναρξη της κρίσης, πραγματοποιήθηκε καθώς οι πολιτικοί και από τις δύο πλευρές σκληραίνουν τη στάση τους, κλιμακώνοντας την ένταση στην χειρότερη πολιτική κρίση που βιώνει η Ισπανία, εδώ και δεκαετίες.
Οι διαδηλωτές που κρατούσαν, επίσης, σημαίες της Καταλονίας και της ΕΕ (!), θεωρούν ότι αποτελούν τη «σιωπηρή πλειοψηφία» που δεν έχει μιλήσει για το θέμα από τότε που οι αυτονομιστές διοργάνωσαν το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.
Διαδηλώσεις κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας πραγματοποιήθηκαν, ακόμη, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στις Βρυξέλλες, εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρόν στην πλατεία έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

1 σχόλιο

  1. Γιατί οι μενουμευρώπηδες της Καταλονίας το θυμήθηκαν τώρα,μετά το δημοψήφισμα,να διαδηλώσουν; Άλλο δημοκρατία και άλλο ζαβολιά Και τι λόγος πέφτει στις άλλες χώρες της ΕΕ,για το τι θα κάνουν οι Καταλανοί; Ναι μεν,παγκοσμιοποίηση έχομε,αλλά αυτή μας την επέβαλε η παγκόσμια μαφία του κεφαλαίου,με το έτσι θέλω και χωρίς να κάνει τον κόπο,να μας ρωτήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας