“Βαραίνουν τον λαό με νέο χρέος, για να ξεπληρώσουν δάνεια ΔΝΤ”!

706
χουντής

Βαραίνουν τον ελληνικό λαό με νέο χρέος, για να ξεπληρώσουν τα δάνεια ΔΝΤ, και τσακώνονται για τα επιτόκια. 

Δήλωση Νίκου Χουντή με αφορμή τις κοκορομαχίες του μνημονιακού πολιτικού συστήματος για το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Με αφορμή τις κοκορομαχίες του χρεοκοπημένου μνημονιακού πολιτικού συστήματος για το κόστος με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές, μέσω της έκδοσης νέου 5ετούς ομολόγου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοκορομαχία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σχετικά με το κόστος δανεισμού της Ελλάδας μέσω της χτεσινής έκδοσης 5-ετούς ομολόγου με 3.6% επιτόκιο, προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

 

Οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν – και ξαναέφεραν – την Τρόικα στην Ελλάδα, δέσμευσαν τη χώρα στα Μνημόνια της καταστροφής και χρέωσαν τον ελληνικό λαό μέχρι το 2060 για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, τσακώνονται για το ποιος δανείζεται καλύτερα από τις διεθνείς αγορές, ώστε να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

 

Τσακώνονται για το ποια κυβέρνηση, του κ. Σαμαρά ή του κ. Τσίπρα, είναι πιο επιτυχημένη στην εφαρμογή μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής που μειώνει τα λαϊκά εισοδήματα και δεσμεύει την Ελλάδα στα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα.

 

Την αλήθεια, όμως, την γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και τα νέα ομόλογα που εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση, δεν κατευθύνονται στην ελληνική οικονομία, στους εργαζόμενους, σε νέες θέσεις απασχόλησης, στις απαραίτητες παραγωγικές και κοινωνικές επενδύσεις, αλλά στην εξυπηρέτηση του δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της Τρόικα.

 

Για αυτό η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την διαγραφή του δημόσιου χρέους με όπλο την στάση πληρωμών, την ανατροπή της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και την προώθηση ενός μεταβατικού προγράμματος εργατικών-λαϊκών διεκδικήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας