Α.Λινού: «Τα τεστ που γίνονται είναι λίγα-Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς»

728
Τα τεστ που γίνονται είναι λίγα

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς πως οι «ειδικοί» δουλεύουν στα τυφλά λόγω χαμηλής διεξαγωγής rapid test.

Παράλληλα, τόνισε πως πως υπάρχει μεγάλη διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας, για αυτό περιοχές εμφανίζουν ξαφνικά πολλά κρούσματα, εκφράζοντας παράλληλα φόβου για ερχομό τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η κ.Λινού, επισήμανε ότι γίνονται λίγα τεστ και ιδιαίτερα rapid που δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα μοριακά.

«Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι φαίνεται διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας. Το άλλο είναι ότι τα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξήγησε πως υπάρχει σημαντική μείωση σε θανάτους και σε εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί «εκφράζουν τις συνθήκες πριν 3 εβδομάδες».

«Κάθε φορά να εκτιμάται η πιθανότητα του κινδύνου, κι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή, από την διάρκεια στην οποία εκτίθενται οι άνθρωποι, αν δηλαδή είναι ένα μικρό μαγαζί, ένας εργαζόμενος κι ένα πελάτης, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ένα μεγάλο κατάστημα με 50 άτομα», πρόσθεσε η ειδικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας