Αφελληνισμός:Ολλανδικό fund, μετά την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, βάζει χέρι και στον Ελλάκτορα

1134
γεκ

Ένας ένας όλοι οι οικονομικοί κλάδοι της χώρας, περνάνε σε ξένα χέρια και ιδιαίτερα στα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Η ελληνική οικονομία έχει ξεπουληθεί και αφελλληνιστεί.

Ο χώρος των κατασκευών, μετά τις χρεοκοπίες και τις εξαγορές, περνάει και αυτός σε ξένα χέρια. Ολλανδικό fund, μετά την άλωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, βάζει τώρα χέρι και στην Ελλάκτωρ. Φυσικά, κάθε άλλο παρά οι ελληνικές ιδιοκτησίες στις εν λόγω εταιρείες εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον. Μια κατάσταση, όμως, γενικευμένου αφελληνισμού των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι παρά η χαριστική βολή στον τόπο.

Ο Ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest B.V. απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης (Call Option) για την αγορά του 12,5% της Ελλάκτωρ, που σήμερα κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ενώ έχει, ήδη, πρόσθετο ποσοστό 5% στην τελευταία.

Οι Ολλανδοί, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 30,26%, θα καταστούν με την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ με σχεδόν 17,5 %, μετά τους αδελφούς Καλλιτσάντση που κατέχουν το 27,69%.

Η στρατηγική που ακολούθησε η διεύθυνση του ολλανδικού fund στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δείχνουν κατά πολλούς και το δρόμο που θα βαδίσει και στην Ελλάκτωρ.

Το ολλανδικό fund ελέγχει κατά σχεδόν 100% τον κατασκευαστικό όμιλο Volker Wessels, έναν από τους ισχυρότερους ευρωπαϊκούς παίκτες με έσοδα 6,6 δις ευρώ το 2019. Το ολλανδικό fund προχώρησε στα τέλη του 2019 σε προσφορά και απέκτησε τις μετοχές μειοψηφίας της Volker Wessels, εξέλιξη που οδήγησε στην έξοδο της από το ολλανδικό χρηματιστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας