Αφγανιστάν: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις στην Τζαλαλάμπαντ

1876
αφγανιστάν

Έως και οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε γήπεδο στην πόλη Τζαλαλάμπαντ αργά το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι εκρήξεις έγιναν σε ποδοσφαιρικό στάδιο της πόλης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας κρίκετ, ενώ μόλις είχε αρχίσει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, εξήγησε ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρήξεις οφείλονταν σε δύο ρουκέτες που εβλήθησαν εναντίον του γηπέδου. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πενήντα τραυματίστηκαν, είπε ο ίδιος, αλλά τόνισε πως ο απολογισμός δεν είναι ακόμη οριστικός.

Ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι οκτώ θεατές σκοτώθηκαν και άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις η μια αμέσως μετά την άλλη.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Η βία στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, έχει κλιμακωθεί φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μιας δημόσιας υπηρεσίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Στην επαρχία δρουν τόσο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και οι Ταλιμπάν. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Νανγκαρχάρ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην επαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας