Αυτό είναι το πρώτο «έξυπνο» δεξαμενόπλοιο στον κόσμο

1321
δεξαμενόπλοιο

Το πρώτο «έξυπνο» δεξαμενόπλοιο στον κόσμο ναυπηγήθηκε στην Κίνα και το Σάββατο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, στην πόλη Νταλιάν. Το προηγμένο πλοίο διαθέτει προηγμένα συστήματα.

Η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία της Κίνας, DSIC, παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» δεξαμενόπλοιο στον κόσμο με συνολική χωρητικότητα 308.000 τόνων.

Το πλοίο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, που είναι η εταιρεία «China Merchants Energy Shipping Company», στην παράκτια πόλη Νταλιάν, στη βόρεια Κίνα, το Σάββατο.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθος σχεδόν τριών γηπέδων ποδοσφαίρου, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του δεξαμενόπλοιου είναι ένα «έξυπνο» σύστημα με βοηθητικό αυτόματο πιλότο, «έξυπνη» διαχείριση υγρών φορτίων και ολοκληρωμένη διαχείριση της ενεργειακής απόδοσης.

«Επί του παρόντος, οι χώρες σε όλο τον κόσμο προωθούν ενεργά την έξυπνη πλοήγηση και την ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για τα πλοία η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας της θαλάσσιας κυκλοφορίας, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση των εκπομπών και στην οικονομική αποδοτικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής μηχανικός της DSIC, σύμφωνα με τον ιστότοπο China News Service.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας