Αυθαιρεσίες στην πορθμειακή γραμμή καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας

1407
αυθαιρεσίες
Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τα συναρμόδια Υπουργεία απέστειλαν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.

Καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες, μη τήρηση της ναυτικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών.

Οι ναυτεργάτες στην επιστολή τους καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ όπως καταγγέλουν «παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες τους για παραβιάσεις της ΣΣΕ Πορθμείων, ουδέποτε το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, τους ενημέρωσαν για τους “υποτιθέμενους” όπως λένε, ελέγχους που προέβησαν οι Λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας».

Στην ίδια επιστολή σημειώνουν ότι γίνεται καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών, καθώς όπως υποστηρίζουν «αφαιρείται μισθολογικά διπλή υπερωριακή ώρα των Σαββάτων και Αργιών όπου θεωρούνται σαν ημέρες αργίας και αμείβονται ξεχωριστά, είναι συνεχές και δεν δύναται να διακοπεί, δεν αμείβονται τα πληρώματα που εκτελούν καθήκοντα ασφαλείας σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως ορίζει ο ν. 330/1976, δεν παρέχονται οι δύο εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης (ρεπό) σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων και δεν εφαρμόζονται τα εγκεκριμένα δρομολόγια του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) με κυλιόμενη διαδικασία στις διανυκτερεύσεις των πλοίων όπου, συνεχώς υπάρχουν αλλαγές και περικοπές με την έγκριση των λιμενικών αρχών όπως συμφέρει τις εκάστοτε ναυτιλιακές εταιρίες».

Την ίδια ώρα, όπως έχει ανακοινώσει το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οπότε δε θα εκτελεστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κέρκυρας -Ηγουμενίτσας- Παξών και αντίστροφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας