Ασυναρτησίες Βαρουφάκη

8327
Βαρουφάκη

“Εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος, έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δύο βδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ. Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού!”. Αυτά είπε μετά την παρουσίαση του βιβλίου του, η “Αρπαγή της Ευρώπης”, ο Γ. Βαρουφάκης και συνέχισε: “Αν δεν κάνανε πίσω οι Ευρωπαίοι; Τότε θα έπρεπε να πάμε σε οριστική ρήξη. Υποταχθήκαμε σε πολιτικές που αποδομούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά του Σόιμπλε”.
Δεν ξέρω αν έχει ξαναϋπάρξει συσσωρευμένη μια τόση “αρλουμπολογία”.
Πρώτον: Πως θα προετοιμάζετο ο κρατικός μηχανισμός να μείνει ζωντανός δύο βδομάδες κ. Βαρουφάκη, όταν είχε «γδυθεί» το κράτος να πληρώνει τους πιστωτές μέσα από μια άγονη και βλακώδη διαπραγμάτευση, όταν είχαν επιβληθεί capital control και τα ΑΤΜ θα έδιναν σε μια βδομάδα μόνο 5 ευρώ με τον κόσμο να πεθαίνει της πείνας;
Δεύτερον: Πείτε, όμως, ότι κρατούσαμε δύο βδομάδες και οι Ευρωπαίοι ήθελαν πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ. Επιθυμούσες εσύ και ο Τσίπρας, όμως, αυτήν την έξοδο για να μας «φοβούνται»; Την έξοδο από το ευρώ και οι δυο σας την τρέματε περισσότερο από το μνημόνιο!
Έστω, όμως, ότι οι Ευρωπαίοι υποχωρούσαν γιατί εμείς αντιστεκόμαστε άλλες δύο βδομάδες (!) και εδέχοντο την “πρότασή μας“. Γιατί, όμως, ήταν τότε διέξοδος, όπως ισχυρίζεται ο Βαρουφάκης, η πρόταση “μας”; Η πρόταση “μας” ήταν οι λεγόμενες 47 σελίδες σκληρών μέτρων που μόνο ο Λαφαζάνης είχε καταψηφίσει στην κυβερνητική επιτροπή.
Αυτές οι 47 σελίδες, όμως, ήταν ήδη ένα νέο σκληρότατο μνημόνιο, ακόμα χειρότερο από εκείνο που είχε αποδεχθεί και υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 20 Φλεβάρη του 2015.
Τρίτον: Τέλος, ο Βαρουφάκης θέτει και το ερώτημα: Αν δεν κάνανε πίσω οι Ευρωπαίοι; Αν δεν εδέχοντο ούτε την πρόταση “¨μας” των 47 σελίδων; Τότε, λέει με στόμφο ο Βαρουφάκης, θα πηγαίναμε σε οριστική ρήξη.
Για το ποια είναι αυτή η ρήξη, δεν μας λέει, όμως, απολύτως τίποτα ο Γ. Βαρουφάκης. Την καλύπτει με πέπλο μυστηρίου. Απόλυτου μυστηρίου!
Και δυστυχώς το μυστήριο γίνεται πιο βαθύ, διότι, κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πρέπει σήμερα να βγει από το ευρώ. Συγκεκριμένα τόνισε: “μπήκαμε αλλά δεν θα πάμε στην θέση που ήμασταν πριν μπούμε”.
Επομένως η “ρήξη”, κατά Βαρουφάκη, θα έπρεπε να γίνει μέσα στο ευρώ!!!
Τέτοια “ρήξη”, όμως, μέσα στην ευρωζώνη δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο υποταγή και υπακοή.
Η Βαρουφάκειος ασυναρτησία δεν έχει τέλος. Και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται.
Δυστυχώς, όμως, η ασυνάρτητη πολιτικοποιημένη αποπολιτικοποίηση είναι σύμπτωμα των καιρών. Ο Βαρουφάκης απλώς έχει πιάσει το σφυγμό της και πρωτοπορεί.

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ

ΥΓ. Η μόνη συγκροτημένη, συγκεκριμένη και τεχνικά δυνατή εναλλακτική πρόταση που έχει τεθεί ως διέξοδος εκείνες τις κρίσιμες ώρες, μετά το δημοψήφισμα, ήταν η πρόταση Λαφαζάνη για αξιοποίηση δεδομένων και υπαρκτών καταστάσεων στη χώρα μας για έξοδο από το ευρώ και ανασυγκρότηση, πρόταση που, αν είχε υλοποιηθεί, τώρα η χώρα θα γνώριζε αναπτυξιακή απογείωση και όχι τρίτο και αυτήν την περίοδο και τέταρτο μνημόνιο. Όμως, αυτή η πρόταση συκοφαντήθηκε ως “ριφιφί στο Νομισματοκοπείο”!

2 Σχόλια

  1. ” συγκροτημένη, συγκεκριμένη και τεχνικά δυνατή εναλλακτική πρόταση ”
    Με άλλα λόγια κάτι σαν ” Δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω” !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας