Αστυνομικοί κατέβρεξαν με λάστιχο γυναίκα με αναπηρία σε αμαξίδιο!

1069
αστυνομικοί

Και άλλο περιστατικό αστυνομικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να καταβρέχουν με λάστιχο μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αμαρτωλό Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε με αφορμή την προαναγγελία της εφημερίδας Documento για τη δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο, το περιστατικό συνέβη πριν από δύο μήνες, στις 20 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησαν μετά την αναφορά δικηγόρου, ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό και μάλιστα συνελήφθη γιατί αντέδρασε.

Ειδικότερα, η διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας