Αστυνομική καταστολή και βαρβαρότητα χωρίς φραγμούς και προσχήματα

1191
καταστολή

Συνεχίζει τον ολισθηρό κατήφορο προς την κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής των λαϊκών αγώνων η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως φάνηκε τις δύο τελευταίες μέρες, τόσο μετά τον τερματισμό της πορείας του Πολυτεχνείου στην Αθήνα όσο και με τη χθεσινή επίθεση κατά μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη.

Η πραγματοποίηση της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία έγινε υπό ασφυκτική αστυνομοκρατία, με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ να συνοδεύουν προκλητικά από τα πεζοδρόμια τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Και αμέσως μετά τον τερματισμό της, η αναίτια και απροσχημάτιστη επίθεση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά των διαδηλωτών που διαλύονταν, οι τραυματισμοί πολιτών και οι συλλήψεις τραυματιών, όπως και η επανεμφάνιση “αύρας” έξω από την ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου, φανερώνουν ότι η ανάληψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τις Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα σηματοδοτεί ένταση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Ενδεχομένως για την κάμψη των λαϊκών αντιστάσεων ενόψει εκλογών.

Χαρακτηριστικό της αστυνομικής βαρβαρότητας είναι και το γεγονός ότι έξι από τους συλληφθέντες εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά από τον ξυλοδαρμό τους από την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή επίσης απρόκλητη και απροσχημάτιστη επίθεση κατά των μαθητών και των γονέων τους, έξω από Λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλούσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Όχι μόνο δεν επέτρεψαν στους μαθητές και τους γονείς να συναντήσουν τον υπουργό (ο οποίος φρονίμως ποιών εξαφανίστηκε και η εκδήλωση ματαιώθηκε), αλλά και εξαπέλυσαν επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Αν πάρουμε υπόψη μας ότι εδώ και μήνες συνεχίζεται η αστυνομική κατοχή της Λευκίμμης, τα μηνύματα για τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν είναι και τα πιο ευοίωνα. Καθιστώντας τον αγώνα για την υπεράσπισή τους ενάντια στην κυβέρνηση της βίας και της τρομοκρατίας, μια από τις κύριες προτεραιότητες του λαϊκού κινήματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας