Αστακός: Πνίγηκε 51χρονος εργαζόμενος σε ιχθυοτροφείο. ΛΑ.Ε: Άμεση απόδοση ευθυνών

873
αστακός

Ένας 51χρονος εργαζόμενος πνίγηκε χθες, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, το βράδυ, σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο νησί Πεταλάς, απέναντι από το Βαλτί του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο εργαζόμενος κατοικούσε στον Αστακό με την οικογένεια του και καταγόταν από το Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί με βάρκα σε τμήμα της μονάδας για κάποια εργασία και δεν επέστρεψε, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συνάδελφοι του και να τον αναζητήσουν.

Ο άτυχος εργαζόμενος εντοπίστηκε νεκρός από το Λιμενικό, που κινητοποιήθηκε όταν ειδοποιήθηκε από ανήσυχους συναδέλφους του που τον αναζήτησαν, καθώς καθυστερούσε να επιστρέψει από τη μονάδα όπου είχε μεταβεί με βάρκα. Επισημαίνεται πως στο σημείο επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό. Τα αίτια του τραγικού περιστατικού ερευνά το Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλού.

Η τοπική οργάνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αστακού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου στο θανατηφόρο δυστύχημα σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς στον Αστακό.

Είναι γνωστό ότι σ’ αυτές τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας απαγορεύεται «δια ροπάλου» ο συνδικαλισμός, εφαρμόζονται συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς και υπάρχει διαρκής «σιγή ιχθύος» λόγω διαπλοκής τους με τοπικά και κεντρικά πολιτικά συμφέροντα.

Η ΛΑΕ απαιτεί από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, την άμεση διερεύνηση των πραγματικών αιτιών του εργατικού ατυχήματος, την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών στην εργοδότρια εταιρεία είτε σε όποιους άλλους έχουν ευθύνες για την μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Την στήριξη με όλους τους δυνατούς τρόπους της οικογένειας του νεκρού.

Τα ατυχήματα αυτά στην ουσία είναι εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας και των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών, ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία και οδήγησαν σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας