Αρχίζει διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, στο πλαίσιο του ελέγχου της Αν. Μεσογείου από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ!

1926
άσκηση

Διακλαδική άσκηση Ελλάδας και της Αιγύπτου υπό το δικτατορικό καθεστώς του Σίσι, με την επωνυμία «Μέδουσα 5», θα πραγματοποιηθεί από 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ελέγχου από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ της Ανατ. Μεσογείου, ενώ τη ίδια περίοδο έχουν προγραμματιστεί παράλληλες ελληνοϊσραηλινές ναυτικές ασκήσεις, επίσης στην Αν. Μεσόγειο.
Η άσκηση διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου-Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αντίστοιχα.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με τρεις Φρεγάτες, δύο Πυραυλακάτους, ένα Κανονιοφόρο, ένα Υποβρύχιο, ένα Αρματαγωγό, οκτώ Αεροσκάφη F-16, ένα Αεροσκάφος AWACS, ένα Ελικόπτερο SUPER PUMA, τέσσερα Ελικόπτερα CHINOOK, τέσσερα Ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με ένα Ελικοπτεροφόρο, μία Φρεγάτα, δύο Πυραυλακάτους, ένα Υποβρύχιο, έξι Αεροσκάφη F-16, δύο Αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης.
Όπως επισημαίνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την ΚύπροΙταλίαΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της άσκησης τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενισθούν στη Σούδα και τα αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην 115 ΠΜ.
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DVDay).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας