Αρνητική εξέλιξη: Σημαντικές επιτυχίες Σάρατζ στην Τρίπολη με συνδρομή Τουρκμένων μισθοφόρων

1346
λιβύη

Κάτω από τα απαθή βλέμματα της Δύσης, αν όχι και με τη βοήθεια της και κάτω από την άπραγη στάση της κυβέρνησης των Αθηνών και του ελληνικού κατεστημένου, φαίνεται ότι η τουρκική αερογέφυρα με την Τρίπολη έφερε κάποια αποτελέσματα για την κυβέρνηση ανδρεικέλων του Σάρατζ.

Οι ενισχύσεις με Τουρκμένους τζιχαντιστές που έστειλε η Άγκυρα στην Λιβύη για να στηρίξουν το ισλαμιστικό καθεστώς, δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση της επίθεσης των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη αλλά επέτρεψε στον GNA να καταλάβει τον στρατηγικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης που σημαίνει ότι θα μπορεί απρόσκοπτα να λαμβάνει εφοδιασμό από την Τουρκία.

Τώρα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ αναπτύσσει την 21η Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων από την Βεγγάζη ώστε να ανακαταλάβει τον αυτοκινητόδρομο.

Οι συριακές τουρκμενικές τζιχαντιστικές δυνάμεις που πέρασαν ανενόχλητες από τα FIR Ελλάδας και Αιγύπτου, αποδείχτηκαν σφόδρα αποτελεσματικές για τις πρόσφατες νίκες της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ καθώς με την βοήθεια των Σύρων μισθοφόρων και βομβιστών αυτοκτονίας  ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός  αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο.

Τώρα αναμένονται οι ενισχύσεις από την Bεγγάζη για να ανακαταληφθεί ει δυνατόν και σήμερα.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ κατά την διάρκεια της συνάντησης του με Αιγύπτιους αξιωματούχους στο Κάιρο ζήτησε την δημιουργία μιας αραβικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας.

Ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η τουρκική εμπλοκή στην Λιβύη, στην Αθήνα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, αδρανούν και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, έχοντας ίσως την αυταπάτη …. ότι κάποιο από τα Δυτικά κέντρα θα σταματήσει την παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη.

 

https://twitter.com/ISCR_com/status/1211786616009875456

https://twitter.com/LNA2019M/status/1211815355355668480

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας