Αρμενία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Γερεβάν αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου Πασινιάν

824
Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Γερεβάν

Τα κόμματα της αρμενικής αντιπολίτευσης έχουν σχηματίσει συνασπισμό και από κοινού ζητούν την παραίτηση Πασινιάν λόγω της δυσμενούς για Αρμενία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ συμφωνία που υπέγραψε πριν από ένα μήνα.

Χιλιάδες άνθρωποι από την αρμενική αντιπολίτευση συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Γερεβάν αξιώνοντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Ο Βαζγέν Μανουκιάν, πρώην πρωθυπουργός της χώρας που έχει προταθεί από την αντιπολίτευση ως ο μοναδικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Πασινιάν, αναμένεται να δώσει ομιλία.

Οι πολίτες διαδηλώνουν κατά αυτού που θεωρούν μια δυσμενή για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Πασινιάν, μετά από ενάμιση μήνα ένοπλης σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν.Τα κόμματα της αρμενικής αντιπολίτευσης σχημάτισαν συνασπισμό και από κοινού ζητούν την παραίτηση Πασινιάν. Εξέλεξαν τον Μανουκιάν προκειμένου να αναλάβει προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού και να προκηρύξει εκλογές στις οποίες ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Υπενθυμίζεται πως η τριμερής συμφωνία υπογράφηκε από τους ηγέτες Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας στις 9 Νοεμβρίου. Η συμφωνία προέβλεπε σημαντικές εδαφικές παραχωρήσεις στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι το οποίο εξόργισε πολλούς στην Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεδομένων και των χιλιάδων νεκρών, κυρίως νέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας