Αρεταίειο Νοσοκομείο: «Πάγωσαν» όλα τα χειρουργεία λόγω αναστολών

714
«Πάγωσαν» όλα τα χειρουργεία

Αναστολή των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων και της εφημερίας για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά. Θα διαρκέσει «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των αναστολών αποδεικνύει το «πάγωμα» όλων των χειρουργείων, τακτικών και έκτακτων, στο νοσοκομείο «Αρεταίειο».

Αρχικά, η Εφορεία του νοσοκομείου με έγγραφο της την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη ζήτησε από τις Διευθύνσεις Κλινικών και Εργαστηρίων τον «περιορισμό των δραστηριοτήτων» τους στο «μέτρο του δυνατού», λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων. Σημειώνεται ότι το σχετικό ζήτημα συζητήθηκε στις 2 Σεπτέμβρη στην συνεδρίαση της Εφορείας του Νοσοκομείου, ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις αναστολές καθηκόντων θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.

Μια μέρα μετά, την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, με νέο έγγραφο προχωρά στην αναστολή των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, καθώς επίσης και της εφημερίας του νοσοκομείου για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά. Οπως αναφέρει, «η λειτουργία των χειρουργείων είναι ιδιαίτερα επισφαλής, καθόσον δεν υφίσταται πλέον εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης και ασφαλούς παροχής των ιατρικών αερίων». Η αναστολή των χειρουργείων θα διαρκέσει «έως ότου επιλυθεί το οξύτατο αυτό ζήτημα και καλυφθεί η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό διαχείρισης ιατρικών αερίων».

Η παραπάνω απόφαση είναι χαρακτηριστική για τη δραματική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, η οποία επιδεινώνεται από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων. Το αποτέλεσμα είναι τμήματα και υπηρεσίες, όπως είναι και οι Τεχνικές Υπηρεσίες, να αποψιλώνονται από το λιγοστό προσωπικό τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας