Αποσπάσματα θανάτου: Η εφορία κατάσχει τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή

2552
κατασχέσεις

Aπευθείας κατασχέσεις στις ημερήσιες εισπράξεις επιχειρήσεων και καταστημάτων που έχουν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία, διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο δραστικό μέτρο, το οποίο προβλέπει την κατάσχεση μετρητών αλλά και επιταγών που βρίσκονται στο ταμείο, κατά την διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων.

Η νέα άγρια αυτή εισπρακτική τακτική της ΑΑΔΕ, αποτελεί μια τακτική που μπορεί, σχεδόν, αυτόματα να εξοντώσει και να κλείσει πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα, που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Αυτή η τακτική καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά που χαροπαλεύουν.

Απαράβατη προϋπόθεση προκειμένου να τελεστεί η διαδικασία κατάσχεσης από τους ελεγκτές της εφορίας, είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, να υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Ως γνωστόν, το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το δημόσιο, για το οποίο δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι τα 500 ευρώ, με την εξαίρεση, όμως, των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων για το οποίο δεν υπάρχει όριο.

Η ΑΑΔΕ αποφάσισε να «αγριέψει» και να σκληρύνει την πολιτική της απέναντι στους επιχειρηματίες οφειλέτες του Δημοσίου, κάνοντας επί της ουσίας χρήση των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Οι εν λόγω διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να προχωρεί σε κατασχέσεις μετρητών και τυχόν επιταγών, κατά τους επιτόπιους ελέγχους που λαμβάνουν χώρα σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας