Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

982
θριάσιο

Τη “συστηματική καθυστέρηση στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ” με συνέπεια οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”.

Το Σωματείο ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς “να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να πληρωθεί άμεσα η μισθοδοσία του Ιουνίου και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή”.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ενώ, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «εκδίωξης των εργολάβων», τόσο στο ΘΡΙΑΣΙΟ όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τα αρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του Θριάσιου Νοσοκομείου, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • να πληρωθεί άμεσα η μισθοδοσία του Ιουνίου και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή

Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών (σίτιση, καθαριότητα, κυλικείο), η πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα καθώς και η μονιμοποίηση των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στη φύλαξη..

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας