Απεργιακή κατασκήνωση του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ έξω από το εργοστάσιο

1102
απεργιακή

Παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ, που έχουν στήσει απεργιακή κατασκήνωση έξω από το εργοστάσιο της χαλυβουργίας, στη Θεσσαλονίκη.

 

Καθημερινά, συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας, από 8πμ.-12μ., ενάντια στη διαθεσιμότητα – ανταπεργία (lockout) της εργοδοσίας, τα εξώδικά της μέσω τα οποία απειλεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με οικονομική εξόντωση και υπέρ της υπογραφής ΣΣΕ εργασίας, με ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών τους αλλά και των μέτρων ασφαλείας στο εργοστάσιο, προκειμένου να αποτραπούν και νέα εργατικά ατυχήματα.

Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζει δηκτικά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να κάμψει το αραγές μέτωπο των εργαζομένων και τις «πίσω ιδέες» που μπορεί να έχει ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να… παρασυρθούν από την καλοκαιρινή ραστώνη και να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους:

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το αγωνιστικό μπάρμπεκιου σήμερα! Εκατοντάδες σουβλάκια και μπύρες, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε για έναν μήνα! Όταν συνηθίσεις κάποιον για χρόνια στην πείνα, αντέχει όσο δεν φαντάζεσαι…

Ανανεώνουμε το ραντεβού για μπάρμπεκιου για την επόμενη εβδομάδα, και με συμμετοχές που θα εκπλήξουν κάποιους και θα συζητηθούν πολύ!

Εννοείται ότι αύριο είμαστε πάλι όλοι εκεί, και μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση που προτείνουμε…

Και όσο υπάρχει αδιαλλαξία και μεθοδεύσεις περικοπών σε διάφορους τομείς -με άκρως κοντόφθαλμα κριτήρια- κατά απαίτηση του Σώματος, μπορεί τα αιτήματα να αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

Σημαντική για τον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ είναι η αλληλεγγύη από Σωματεία, εργατικές συλλογικότητες αλλά και φοιτητικούς και άλλους φορείς. Μεταξύ αυτών και το ΜΕΤΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας