Απαράδεκτος Dimitrov: Είμαστε "Μακεδόνες''- Δεν δεχόμαστε αμετάφραστο όνομα

1780
μακεδονική
«Οχι» στο αμετάφραστο όνομα είπε ο Nikola Dimitrov, τονίζοντας ότι υπάρχουν και όροι για μια ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Πριν από τη νέα συνάντηση για το «Μακεδονικό»- του Dimitrov με τον Νίκο Κοτζιά και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη την Πέμπτη και την Παρασκευή- ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών έθεσε τις «κόκκινες» γραμμές για την ΠΓΔΜ.
Ο Dimitrov σε συνέντευξη στο Telma τόνισε ότι η χώρα του λέει «ναι» σε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά «για να υπάρχει διαχωρισμός από την περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας και όχι για την παραμόρφωση της μακεδονικής γλώσσας, του λαού και του κράτους». Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι αποδεκτό ένα αμετάφραστο όνομα.
«Η ουσία του συμβιβασμού είναι δύο πυλώνες. Ο ένας, ότι οι Μακεδόνες πρέπει να είναι Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», είπε ο Dimitrov. «Το ότι έχουμε πει δημόσια ότι αποδεχόμαστε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό δεν είναι χωρίς όρους», συμπλήρωσε.
«Αν ο στόχος των συζητήσεων είναι ένας αξιοπρεπής διαχωρισμός ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας, η λύση είναι πιθανή. Αν στόχος είναι οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα να σβήσει, τότε δεν θα υπάρξει λύση. Στόχος μας ένας αξιοπρεπής διαχωρισμός, ενώ θα διατηρήσουμε την ταυτότητά μας, με αξιοπρέπεια και χωρίς εξευτελισμό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας