Απαράδεκτη απαίτηση ΗΠΑ προς Ιταλία: Μη συμμετέχετε στα οικονομικά σχέδια Κίνας

1275
ηπα
H ιταλική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να στηρίξει το σχέδιο αυτό της Κίνας  δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν ανοιχτά από την Ιταλία να μη συμμετάσχει στην κινεζική οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας δρόμος» (One Belt, One Road).
H ιταλική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να στηρίξει το σχέδιο αυτό της Κίνας δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αποκαλώντας το «έργο ματαιοδοξίας».

Την Παρασκευή (8/3), ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι ενδέχεται να υπογράψει συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping αργότερα αυτό το μήνα, παρά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ ανησυχούσαν για την προοπτική συμμετοχής ενός βασικού συμμάχου τους, στην εν λόγω πρωτοβουλία.

«Η Ιταλία είναι μια σημαντική παγκόσμια οικονομία και ένας μεγάλος επενδυτικός προορισμός. Δεν υπάρχει ανάγκη για την ιταλική κυβέρνηση να προσδώσει νομιμότητα στο έργο ματαιοδοξίας υποδομών της Κίνας», σημείωσε ο Garrett Marquis στο Twitter.

Ο Xi πρόκειται να μεταβεί στην Ιταλία από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου και ο Conte δήλωσε ότι η Ρώμη και το Πεκίνο προσπαθούν να συμφωνήσουν σε συμφωνία-πλαίσιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, αναφέρει το Reuters.

Το σχέδιο «Belt and Road», το οποίο υπερασπίζεται ο Xi, αποσκοπεί στη χερσαία και θαλάσσια σύνδεση της Κίνας με τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική, μέσω ενός δικτύου υποδομών στις γραμμές του παλιού δρόμου μεταξιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας