Αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία Κασιδιάρη, αύριο, Παρασκευή 11/10 9πμ

948
αντιφασιστική

Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των ηγετικών της στελεχών, με τον Ηλία Κασιδιάρη να απολογείται αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και τον φύρερ Μιχαλολιάκο στις 22 του μήνα. 

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά καλεί αύριο, στις 9 π.μ., σε μαζική παρουσία στο Εφετείο Αθηνών (λεωφόρο Αλεξάνδρας), ενώ για τις 22 Οκτωβρίου έχει εξαγγείλει πανελλαδική αντιφασιστική κινητοποίηση.

Αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός τονίζει: 

Πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου, επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθήνας, προτεινόμενος «διάδοχος» του Φύρερ Μιχαλολιάκου από πρώην και νυν χρυσαυγίτες, επικεφαλής και εκπαιδευτής των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Φωτογραφήθηκε με τατουάζ την σβάστικα στο μπράτσο ενώ μέχρι και τον Απρίλη του 2011 έγραφε άρθρα στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή που εξυμνούσαν τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του Η. Κασιδιάρη. Γι αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση και παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή 11 Οκτώβρη στις 09.00 το πρωί.

Είτε παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο είτε όχι η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος είναι απαραίτητη. Για να δώσουμε για μια ακόμη φορά δυνατά το μήνυμα ότι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ότι καμία απόφαση που θα τους αθωώνει ή θα τους ρίχνει στα μαλακά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Προφανώς για μας ο φασισμός δεν τελειώνει στις δικαστικές αποφάσεις ή στην εκτόπιση της Χρυσής Αυγής από την βουλή. Η αντιφασιστική πάλη θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση καθώς όλες οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη φασιστικών ρατσιστικών ιδεών συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποια πολιτική μορφή και αν πάρει η ακροδεξιά και ο ναζισμός θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια σημαντική μάχη που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Για την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου στις 22 Οκτώβρη έχουμε ήδη καλέσει σε πανελλαδική ημέρα δράσης. Πέρα από το κάλεσμα για μαζική παρουσία στον Κορυδαλλό, την ημέρα εκείνη προτείνουμε να οργανωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, από τις τοπικές αντιφασιστικές συλλογικότητες και φορείς, δράσεις που να ζητούν το αυτονόητο: ο υπεύθυνος όλων των δεινών των θυμάτων των χρυσαυγίτικων ορδών να πάει εκεί που ανήκει: στην φυλακή και οι ιδέες του στα σκουπίδια της ιστορίας.

Το χρωστάμε στον Σαχζάτ και στην οικογένειά του. Στον Παύλο και την Μάγδα Φύσσα. Στον καθένα και στην καθεμία που θέλει να μπορεί να είναι ελεύθερος και να εκφράζεται ελεύθερα.

Ανάλογα με την ροή των καταθέσεων οι ημερομηνίες των απολογιών μπορεί να αλλάξουν. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και σε κάθε περίπτωση οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα μετατίθενται ανάλογα.

Για την προσέλευση στο δικαστήριο είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα. Είναι καλό να είμαστε στην ώρα μας γιατί μόλις η αίθουσα γεμίζει η αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτήν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας