Αντιιμπεριαλιστική πορεία ενάντια στη Νατοϊκή Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

1289
πορεία

Συγκέντρωση στα προπύλαια και πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα μετά από καλέσματα αντιπολεμικών κινήσεων, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών και προοδευτικών πολιτικών οργανώσεων, μαζικών φορέων και συνδικάτων.

Η αγωνιστική κινητοποίηση έγινε  με αφορμή ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που μεταξύ των άλλων θεμάτων της είναι και η επέκτασή της Ατλαντικής Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια,  και συγκεκριμένα η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ σε αυτό, που ήταν και ο λόγος που υπογράφηκε άρον-άρον η ΝΑΤΟΙΚΗ συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, η οποία δεν εξυπηρετεί την ειρήνη, την ασφάλεια, τη συνεργασία και τη φιλία των λαών και των χωρών των Βαλκανίων.

Κατά τη διάρκεια στης συγκέντρωσης στα Προπύλαια χαιρέτησαν εκπρόσωποι των αντιπολεμικών κινήσεων, η Δέσποινα Σπανού εκ μέρους της ΛΑΕ και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι ομιλητές κατάγγειλαν το ΝΑΤΟ ότι είναι η ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία, που παράγει πολέμους και ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο. Ότι είναι μια πολεμική μηχανή που διαλύει κράτη, καταδυναστεύει λαούς και αποσταθεροποιεί την περιοχή μας.

Κατάγγειλαν επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές  που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα, μετατρέπει την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό συμπλήρωμα του άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατήγγειλαν επίσης τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις, γιατί πλειοδοτούν στην ταύτιση  με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η Δέσποινα Σπανού ανάφερε, επίσης, ότι η ΛΑΕ είναι αντίθετη με τη νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφγιατί διευκολύνει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Είναι μια επικίνδυνη προοπτική για τους λαούς των Βαλκανίων (θυμόμαστε ακόμα το αιματοκύλισμα της περιοχής στη δεκαετία του 90), μια προοπτική που αποσταθεροποιεί την περιοχή και την μετατρέπει σε μπαρουταποθήκη. Διευκρίνισε ότι η αντίθεση της ΛΑΕ σε αυτή τη συμφωνία είναι στον αντίποδα με αυτήν της ακροδεξιάς και της Ν.Δ.

Τόνισε επίσης ότι η ΛΑΕ αγωνίζεται για:

Ø     Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Ø     Την μη επέκταση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και για Βαλκάνια ελεύθερων, κυρίαρχων, ανεξάρτητων, δημοκρατικών, ισότιμα συνεργαζόμενων κρατών.

Ø     Κανένας Έλληνας φαντάρος να μην βρίσκεται εκτός συνόρων.

Ø     Απεμπλοκή της χώρας μας από την πολιτικό-στρατιωτική δορυφοροποίηση προς το Ισραήλ.

Ø     Ελλάδα ανεξάρτητη και ειρηνική με κυρίαρχο το λαό της.

Ø     Οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας με όλα τα βαλκανικά και γειτονικά κράτη και την επίλυση των όποιων εκκρεμών προβλημάτων στη βάση της ειρήνης και της αποκήρυξης των εθνικισμών και αλυτρωτισμών, ενάντια σε όποια προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων.

Ø     Σύναψη ενός Βαλκανικού συμφώνου ειρήνης, συνεργασίας, εγγύησης των σημερινών συνόρων και συνανάπτυξης, έξω από ιμπεριαλιστικές επιδιαιτησίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας