Αντίμετρα μετά τη χρήση Bayraktar στην Ουκρανία-Εμπάργκο τουρκικών προϊόντων από Μόσχα

922
Αντίμετρα μετά τη χρήση Bayraktar στην Ουκρανία-Εμπάργκο τουρκικών προϊόντων από Μόσχα

Η Μόσχα, δείχνει στον Ερντογάν ότι η χρήση των drones του στο Donbass θα κοστίσει ακριβά για τους ίδιους τους Τούρκους.

Από αύριο, 29 Οκτωβρίου, η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή τουρκικών μανταρινιών στη χώρα. Επιπλέον, εκτός από το μανταρίνι, η Τουρκία εξάγει ενεργά στη Ρωσία και ντομάτες και πορτοκάλια και πολλά άλλα. Το επίπεδο των αντιποίνων μετά από κάθε επιχειρησιακό χτύπημα των Μπαϊρακτάρ στο Ντονμπάς αυξάνεται!!.

Θυμίζουμε, ότι ο σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Διδάκτωρ Επικοινωνιακής Έρευνας, Myjahit Kucukyilmaz, ήταν σίγουρος ότι η Ρωσία δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία θα αγόραζε τουρκικά drones Bayraktar, γύρω από την αγορά των οποίων έγιναν πολλές συζητήσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τουρκικές αρχές, όταν συνάπτουν σχέσεις με μια χώρα, δεν δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις με ένα άλλο κράτος, «χωρίζοντας τα μήλα από τα αχλάδια»!!.

Ο Μουτζαχίτ Κουτσουκιιλμάζ, είχε προσθέσει στις δηλώσεις του ότι η Τουρκία έχει διπλωματικές ικανότητες να διατηρεί ταυτόχρονα σχέσεις με διαφορετικές χώρες. Επίσης, ο σύμβουλος του Τούρκου ηγέτη πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να βελτιώνει τις σχέσεις με άλλα κράτη, «σύμφωνα με τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας». Και εξαιτίας αυτού, όπως πρόσθεσε ο πολιτικός, οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν πρέπει να ανησυχούν.

Θυμίζουμε, όπως αναφέραμε, η  Ουκρανία αγόρασε drones από την Τουρκία . Μετά από αυτό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η  συμφωνία δεν στρεφόταν κατά της Ρωσίας και ότι η Τουρκία πουλάει όπλα σε «οποιονδήποτε ζητήσει».

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι εάν η Ρωσία χρειάζεται τουρκικά προϊόντα,  η Τουρκία είναι πρόθυμη να της τα πουλήσει. Είχε σημειώσει μάλιστα ότι η Τουρκία έχει καλές παραγωγικές δυνατότητες και η χώρα «έχει κάτι να πουλήσει».

Επίσης, σημειώνουμε ότι τα drones της εταιρείας Bayraktar, κατ’ αναλογία των οποίων αναπτύσσουν τα αεροσκάφη τους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Πολλοί στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν, ότι τα Μπαϊρακτάρ συνέβαλαν σημαντικά στη νίκη του Μπακού επί του Ερεβάν.

Έτσι από αύριο, 29 Οκτωβρίου, η Rospotrebnadzor απαγορεύει την εισαγωγή τουρκικών μανταρινιών στη χώρα και όπως έγραψε η ιστοσελίδα του οργανισμού, ο λόγος είναι η «υπέρβαση» του ανώτατου επιτρεπτού επιπέδου του φυτοφαρμάκου chlorpyrifos.

Αυτό είναι ένα εντομοκτόνο επαφής ευρέος φάσματος δράσης, που εισέρχεται στο σώμα ενός εντόμου παρασίτου, παραλύοντας το νευρικό του σύστημα. Στην καθαρή του μορφή, έχει μια δεύτερη κατηγορία κινδύνου για τον άνθρωπο, υπάρχουν τέσσερις συνολικά κατηγορίες, εκ των οποίων η πρώτη είναι η πιο επικίνδυνη. Είναι αδιάλυτο στο νερό και έτσι τα ιζήματα δεν μπορούν να ξεπλυθούν από τα φυτά. Επομένως, η ουσία δεν μπορεί να αφαιρεθεί απλά πλένοντας τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό στο σπίτι.

Η επίσημη δήλωση της Rospotrebnadzor αναφέρει, ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία, έχει εντοπίσει παραβιάσεις των υποχρεωτικών νομικών απαιτήσεων στα προϊόντα διατροφής φρέσκων μανταρινιών που προμηθεύονται από την Τουρκία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Τουρκία.

Για παράδειγμα, στα τέλη του 2018, χρειάστηκε να απαγορευθεί η εισαγωγή καλλιεργειών που είχαν προσβληθεί από τη μεσογειακή φρουτόμυγα. Έτσι, οι περίφημες κυρώσεις «ντομάτας» το 2016 και οι σημερινές κυρώσεις της Ρωσίας προς την Τουρκία, εξακολουθούν να υπενθυμίζουν σε πολλούς στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον Ερντογάν, ότι αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέτρο επιρροής στους «συντρόφους» που έχουν ξεχάσει την ευπρέπεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας