“Αντάρτικο” 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τις εξορύξεις

1096
αντάρτικο

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Νίκος Φίλης, Σάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διαφώνησαν με την κομματική γραμμή να ψηφίσουν «παρών» στην κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τις καταψήφισαν.

Το τραγελαφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι συμβάσεις αυτές φέρουν την υπογραφή κατάρτισης της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά οι βουλευτές του δεν τις ψήφισαν γιατί τάχα είναι αντίθετοι στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Κάνοντας πως ξεχνάνε ότι και η συμφωνία με τον Λάτση για την παραχώρηση του 50,01% και του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ είχε υπογραφεί επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Απριλίου 2018!

Η έντονη διαφοροποίηση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εν λόγω συμβάσεις, είχε διαφανεί και κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, όταν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας είχαν μιλήσει για λάθος πολιτική επιλογή που είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι «ένα αριστερό κόμμα οφείλει να αναγνωρίζει τα λάθη του…» και ο Θεόδωρος Δρίτσας ότι θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει αυτές τις 4 συμβάσεις.

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισης των κυρώσεων που προκάλεσε το ΚΚΕ, ο Νίκος Φίλης και οι άλλοι τρεις βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος καταψήφισαν, ενώ ο Θεόδωρος Δρίτσας, τελικά, ακολούθησε την κομματική γραμμή και ψήφισε «παρών» όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας