Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson συστήνουν οι ΗΠΑ λόγω θρομβώσεων

478
Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson
Φρένο στον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson βάζουν οι ΗΠΑ μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Οι ΗΠΑ συστήνουν «παύση» του μονοδοσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson για να ερευνηθούν περιστατικά θρομβώσεων.
Σε κοινή ανακοίνωση των Κέντρων για τον έλεγχο Ασθενειών και του FDA αναφέρεται ότι ερευνώνται περιστατικά θρομβώσεων σε έξι γυναίκες λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σε συνδυασμό με μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων. Περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.
Τα αμερικανικά ομοσπονδιακά κανάλια διανομής, συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων μαζικού εμβολιασμού, θα αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson και αναμένεται να ακολουθήσουν πολιτείες και άλλοι πάροχοι.
Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC για τις Πρακτικές Ανοσίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη για να εξετάσουν τα περιστατικά, ενώ και ο FDA πραγματοποιεί ξεχωριστή έρευνα.
«Έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συστήνουμε την παύση της χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου για περισσότερη πρόληψη» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της αναπληρώτρια διευθύντριας του CDC Αν Σούσατ και του διευθυντή του κέντρου βιολογικής αξιολόγησης και έρευνας του FDA Πέτερ Μαρκς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας