Αμερικανικό βέτο στον ΟΗΕ για την αιματοχυσία στην Γάζα

1252
μόσχα

Oι  ΗΠΑ εμπόδισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την υιοθέτηση πρότασης να  πραγματοποιηθεί έρευνα  για τους θανάτους των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.
Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων κατά τα χθεσινά γεγονότα στην Γάζα έφθασε τους 61, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.
Κατά το δημοσίευμα της Χααρέτζ, το σχέδιο ανακοίνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πού είχε προτείνει το Κουβέιτ, εξέφραζε αγανάκτηση για τους φόνους δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και καλούσε σε μιαν ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τα συμβάντα. Αλλά οι ΗΠΑ εμπόδισαν χτες την υιοθέτηση της πρότασης.
Εξ άλλου ο Λευκός Οίκος απέδωσε την ευθύνη της αιματοχυσίας στην (κατά τον ίδιο) τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, από την έναρξη των παλαιστινιακών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας  κατά του καθεστώτος πολιορκίας και αποκλεισμού τους στην Γάζα, έχει φτάσει στους 100 νεκρούς και  περισσότερους των 2.000 τραυματίες. Από πλευράς Ισραηλινών δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από πέτρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας