Αμερικανικές φήμες για Κιμ Γιονγκ Ουν: Μάχη για τη ζωή του

1124
κιμ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.

Όπως αναφέρει το CNN, οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που λένε ότι η υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει σοβαρά.

Οι ψίθυροι για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησαν από όταν δεν παρέστη πριν από μερικές ημέρες, στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού του. Ωστόσο, 4 ημέρες νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική συνάντηση.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN χθες, πως οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αξιόπιστες, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η  σοβαρότητα της κατάστασης.

Η Daily NK αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου.

Ο Κιμ υποβλήθηκε στην εγχείρηση αυτή λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας» σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων και τώρα λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην επαρχία Χουανγκσάν μετά την επέμβαση.

Αφού αξιολόγησε πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων.

Η συγκέντρωση πληροφοριών από την Βόρεια Κορέα παραμένει δύσκολη, καθώς η χώρα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, καθώς εκεί δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.

Με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. Στις 15 Απριλίου – η σημαντικότερη ημέρα της Βόρειας Κορέας – είναι η επέτειος από την γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, γιορτάστηκε φέτος χωρίς καμία αναφορά στις κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εάν ο Κιμ νοσηλευτεί, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου» δήλωσε ο Μπρους Κλίνγκερ, ανώτερος ερευνητής και συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για την Βόρεια Κορέα. «Όμως με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας