Αλώνουν πλήρως την Αλεξανδρούπολη οι Αμερικάνοι. Αγοράζουν και το λιμάνι της

2653
αλεξανδρούπολη

Σε απόλυτα ασφυκτικά ελεγχόμενο πολιτικοστρατιωτικό φέουδο των ΗΠΑ μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη με επιδίωξη την διαμόρφωσή της σε επίκεντρο των αμερικακανονατοϊκών επιδιώξεων για πολιορκία και απομόνωση της Ρωσίας και ειδικά τον έλεγχο των ρωσικών διελεύσεων από τα Δαρδανέλια.

Ως γνωστόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει παραχωρηθεί με την πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία μεγάλη ναυτική αμερικανική βάση, ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν ενεργητικά στον πλωτό σταθμό στα ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που θα αεριοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού σχιστολιθικού LNG που θα φτάνει στο σταθμό, με κατεύθυνση τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα το 2021 θα διεξαχθεί πολύ μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με την επωνυμία “Defender Europe 21” με 37.000 στρατιώτες και τη συμμετοχή 18 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Η ελληνοαμερικανική κοινοπραξία η οποία, υπό τις ευλογίες του Πάιατ, θα συμμετάσχει στον “διαγωνισμό” για την εξαγορά όχι μόνο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και του Βόλου και της Καβάλας, θα αποτελείται από την ελληνική GoldAir και τις αμερικανικές εταιρείες SSA Marine και την επενδυτική εταιρία Black summit financial group.

Προφανώς με αμερικανική στήριξη η κοινοπραξία αυτή θα επικρατήσει στους εν λόγω “διαγωνισμούς’.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το λιμάνι του Βόλου είναι η θαλάσσια προέκταση των δύο καινούριων αμερικανικών βάσεων στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο.

Η Ελλάδα μπαίνει σε ανείπωτους κινδύνους,  παραδίδοντας το έδαφος της όχι σε συμμάχους αλλά σε Δούρειους Ίππους.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας