Αλεξανδρούπολη: Καταπλέει το θηριώδες μεταγωγικό των ΗΠΑ-Θα φορτώσει άρματα και ελικόπτερα

263
Θα φορτώσει άρματα και ελικόπτερα

Η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της έχουν μετατραπεί σε μεγάλες αμερικανικές βάσεις και κέντρα στρατιωτικών εξορμήσεων κατά της Ρωσίας. Η Αλεξανδρούπολη και η χώρα μας μετατρέπεται σε στόχο στην ψυχροπολεμική κλιμάκωση χωρίς μάλιστα να προσφέρεται στη χώρα μας κανένα αντάλλαγμα και πολύ περισσότερο καμία εγγύηση για την ασφάλεια της απέναντι σε επίβουλους γείτονες.

Αναμένεται σήμερα Τρίτη το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο GREEN COVE, προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Μήκος 200 μέτρων

Το πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m) και απέπλευσε από το λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα φορτώσει μέρος των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.

Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανάμεσά τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Και νέο οχηματαγωγό

Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέο οχηματαγωγό πλοίο από τις ΗΠΑ, για να φορτώσει και αυτό το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

Πηγή: evros-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας