Αλαζονεία Ερντογάν: Όποια χώρα κινείται σε Α.Μεσόγειο&Μ.Ανατολή θα ρωτάει την Τουρκία

427
Όποια χώρα κινείτε σε Α.Μεσόγειο&Μ.Ανατολή

Μεγαλοϊδεατισμός από τον Τούρκο πρόεδρο – Μίλησε για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Μέση Ανατολή και Λιβύη

Για τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα στην κατασκευή drones μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, T. Erdogan ο οποίος με νέες προκλητικές δηλώσεις του, κατέταξε την χώρα του ανάμεσα στις τρεις καλύτερες χώρες στον πλανήτη στον συγκεκριμένο τομέα.
Κατά την τελετή παρουσίασης του νέου μαχητικού drone, Bayraktar Akinci, το οποίο και παράγει εταιρεία του γαμπρού του Erdogan , ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως επιθυμεί η Τουρκία να μπορεί να συμμετάσχει με τον στόλο από drone που διαθέτει και θα αναβαθμίσει, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό όπως σημειώνει το trtworld.com.
Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος επιδεικνύοντας μεγαλοϊδεατισμό δεν σταμάτησε εκεί αφού αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έφτασε στο σημείο να πει πως οποιοσδήποτε θέλει να κάνει κάποιο «βήμα» θα πρέπει πρώτα να ρωτήσει την Τουρκία.
Η θέση αυτή η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται απηχεί στο σύνολο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας η οποία παρεμβαίνει στις υποθέσεις της ανατολικής Μεσογείου ακόμα και με ψευδεπίγραφες συμφωνίες όπως αυτή με την Λιβύη.
«Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας.
Όποιος σκοπεύει να επιχειρήσει στην περιοχή μας, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση της Τουρκίας που βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
«Η αμυντική μας βιομηχανία έπαιξε τον ηγετικό ρόλο στην ιστορία επιτυχίας που έγραψε η Τουρκία τα τελευταία 19 χρόνια.
Το επίπεδο που έχουμε φτάσει στις τεχνολογίες UAV συμβολίζει την επιτυχία των δυνατοτήτων μας στην αμυντική βιομηχανία, την οποία αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος», υπογράμμισε ο Erdogan.
Συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Άγκυρα έχει ως αρχή να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας.
«Οι ανθρωπιστικές τραγωδίες που έχουμε αποτρέψει στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν είναι αποτέλεσμα αυτής της κατανόησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τουρκικά στρατεύματα πατούν σε κάθε έδαφος και ο ουρανός που πετούν τα τουρκικά UAV και τα UCAV (σ.σ drones) βρίσκουν ηρεμία.
Όσοι επιβουλεύονται τα συμφέροντα των ντόπιων σε κάθε περιοχή που πηγαίνουν από τη Νότια Ασία στη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια, σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό.
Αυτοί, που πάντα προσπαθούσαν να κλέψουν από άλλους ανθρώπους και να εργαστούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα, δεν χαιρετίζουν αυτήν την εικόνα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να διευρύνουν τον κύκλο των πυρών στην περιοχή μας για να συμπεριλάβουν την Τουρκία» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας