Αλαβάνος: Συνταγματική αναθεώρηση έχει νόημα μόνο για την κατάργηση κάθε Μνημονίου

1021
συνταγματική
Σχέδιο Β – Δελτίο Τύπου – 30.10.2018.

Μια συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί παρά να έχει ως προτεραιότητα και κεντρικό στόχο άλλον από αυτόν που απασχολεί τον λαό: την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών του δικαιωμάτων.

Με αυτή την έννοια η αναθεώρηση πρέπει να περιλαμβάνει άρθρα, όπως:

  1. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό και από κανένα άλλον.
  2. Η στήριξη των κοινωνικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με απαιτήσεις δανειστών (τέτοια διάταξη, με τίτλο Chapter 9, υπάρχει ακόμα και στην νομοθεσία των ΗΠΑ).
  3. Καταργούνται όλες οι δεσμεύσεις Μνημονίων και απαγορεύεται η σύναψη οιουδήποτε νέου Μνημονίου της ελληνικής με ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, που μεταβιβάζουν σε αυτούς την κυριαρχία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες στο εσωτερικό πολιτικές, απαλλοτριώνοντας τη βασική αρχή του Συντάγματος για εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
  4. Καταργείται και απαγορεύεται κάθε οργανισμός που η διεύθυνση του καθορίζεται από ξένες κυβερνήσεις ή υπερεθνικούς οργανισμούς και στον οποία μεταβιβάζεται η δυνατότητα πώλησης ή οιασδήποτε άλλης διαχείρισης της, δεδομένου ότι η εξουσία αυτή ανήκει στον ελληνικό λαό και στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά του.

Η συνταγματική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια δεν περιλαμβάνει τίποτε από αυτά, δεν είναι παρά ένα προεκλογικό τέχνασμα μετάθεσης της δημόσιας συζήτησης από τα ζοφερά πεπραγμένα της, με γελοιογραφικά μάλιστα χαρακτηριστικά, αφού η κυβέρνηση που παραχώρησε όλη σχεδόν τη δημόσια περιουσία στην Ευρωζώνη, κατακερμάτισε τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετέτρεψε σε αδίστακτους φοροεισπράκτορες, φέρνει δήθεν συνταγματικές τροπολογίες για το δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της ενέργειας.

1 σχόλιο

  1. Πρόταση προς ΣΧΕΔΙΟ Β-ΛΑ.Ε. και κάθε άλλο σχήμα και πολίτη:
    Συσπείρωση (=δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο) με βάση αυτή την πρόταση με συνακόλουθη εφαρμογή του άρθρου 120Σ.
    Με υποστήριξη και διεθνοποίηση από διανοούμενους κατά το πρότυπο της διακήρυξης των διανοουμένων του 1940.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας