Αλέξης Γαλανός: Να μη χάσουμε τη στεριά, για τη θάλασσα

1313
θάλασσα

Τη δική του αντίδραση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός μετά τις εξαγγελίες Οζερσάι για είσοδο επιστημονικής ομάδας που θα καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Μιλώντας στον Active και στην εκπομπή Ατζέντα, ο κ. Γαλανός ανέφερε πως πρόκειται για παιχνίδι από πλευράς Οζερσάι τόσο με την κοινή γνώμη όσο και με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είναι ξεκάθαρο, ανέφερε ο κ. Γαλανός ότι η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου βρίσκεται υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και θα επιστραφεί στους μόνιμους κατοίκους της.

«Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν οδηγεί πουθενά»

Ο κ. Γαλανός, σημείωσε πως το ίδιο το λεκτικό του κ. Οζερσάι αναφέρει ότι θα κοιτάξουν τις κανονικές ιδιοκτησίες, τις επικίνδυνες ιδιοκτησίες και τις ιδιοκτησίες της εκκλησίας. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Γαλανό, τριχοτομεί τις περιουσίες στην Αμμόχωστο. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να προχωρήσει ο επικοισμός της Αμμοχώστου.

Υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή “ επικρατεί πόλεμος σε διπλωματικό επίπεδο και στη θάλασσα και στη στεριά και χρησιμοποιούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην ΑΟΖ και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες, για να επιταχύνουν την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου“.

Πρόσθεσε πως η παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας, ακόμα και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι επιβεβλημένη και θα ζητηθεί για την εφαρμογή των ψηφισμάτων. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» τόνισε ο κ. Γαλανός ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουν εποικοδομητικές εισηγήσεις από την Ε/κ πλευρά.

Μια από αυτές, είναι η δημιουργία, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, ενός τοπικού ομοσπονδιακού καθεστώτος για την περιοχή της Αμμοχώστου μέχρι να λυθεί το Κυπριακό.

«Πέρασαν 45 χρόνια, η ευθύνη μπορεί να αποδοθεί σε ένα μέρος και σε εμάς, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και η Τουρκία που μονόβουλα, στοχοπροσηλωμένα δεν έχει αλλάξει πολιτική όσον αφορά το Κυπριακό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας