Σημαντικό το κόστος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην τσέπη των πολιτών

1190
υποχρεωτικής

Ανάγκη για επίδομα μάσκας σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Επιβολή διατίμησης στις μάσκες για την αποφυγή κερδοσκοπίας και απαλλαγή τους από ΦΠΑ

Η προστατευτική μάσκα θα γίνει απαιτούμενο αξεσουάρ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που θα κινούνται σε κλειστούς χώρους. Και όσοι δεν θα τη φοράνε, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 150 ευρώ. Έτσι η αγορά μάσκας προστίθεται από την επόμενη βδομάδα στον προϋπολογισμό όλων.

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιστρέφουμε στη νέα κανονικότητα, καθώς θα γίνει μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, για τους περισσότερους επιχειρηματίες δεν τίθεται δίλημμα. Θα διαθέτουν οι ίδιοι μάσκες και γάντια στους εργαζόμενους τους ενώ το ίδιο θα πράττουν και με τους πελάτες που δεν είναι εφοδιασμένοι με μάσκες, προκειμένου να μην τους χάσουν. «Έχουμε μέσα γάντια και μάσκες. Δίνουμε εμείς στους πελάτες αν χρειαστεί», αναφέρουν κρεοπώλες από τη Βαρβάκειο.

Πόσο θα στοιχήσει η μάσκα στην τσέπη των πολιτών:
  • Οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται από 0,8 έως 1 ευρώ η μία μιας χρήσης
  • Δηλαδή, το μήνα χρειάζεται τουλάχιστον 120 ευρώ μια τετραμελής οικογένεια
  • Οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων και με φίλτρο και χωρίς φίλτρο πωλούνται από 1,5 έως 3 ευρώ η μία
  • Σε αυτή την περίπτωση η τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 240 ευρώ το μήνα

Μιλάμε για κρατική επιβολή ενός είδους ληστείας στα εισοδήματα κάθε λαϊκής οικογένειας.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για όσους δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Ο ίδιος τόνισε πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε Μέσα Μεταφοράς, σε σούπερ μάρκετ, ταξί, νοσοκομεία, ιατρεία, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια, από εργαζόμενους και πελάτες.

Μάλιστα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε απάντηση στα πυρά που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας.

«δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικό μέτρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας