Ακραία μέτρα στη Γαλλία-Φυλάκιση 6μηνών για όσους εισέρχονται σε εστιατόριο ανεμβολίαστοι!

696
για όσους εισέρχονται σε εστιατόριο ανεμβολίαστοι

Άτομα που δεν μπορούν να παρουσιάσουν έγκυρο πιστοποιητικό υγείας αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες και πρόστιμο μέχρι και 10.000 ευρώ

Με δρακόντειους νόμους προσπαθεί η Γαλλία να επιβάλλει τη νέα πραγματικότητα και να καταστήσει εμμέσως πλην σαφώς υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.
Όσοι πολίτες στη Γαλλία εισέρχονται σε μπαρ ή εστιατόριο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ (Covid Pass) θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 6 μηνών.
Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.
Οι ποινές αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού εν μέσω διαδηλώσεων κατά της υποχρεωτικότητας.

Ακραία μέτρα Macron

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι σε όσους δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί ή δεν διαθέτουν αρνητικό τεστ Cοvid (με δικά τους έξοδα) θα απαγορευτεί η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών, η είσοδος σε κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους από την 1η Αυγούστου.
Άτομα που δεν μπορούν να παρουσιάσουν έγκυρο πιστοποιητικό υγείας αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες και πρόστιμο μέχρι και 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.
Στους ιδιοκτήτες ο πέλεκυς πέφτει βαρύτερος, αφού αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμα 45.000 ευρώ.
Οι ποινές αυτές αντιπροσωπεύουν μία αυταρχική αντίληψη περί συμμόρφωσης με την εμβολιαστική εκστρατεία στη Δύση, σχολιάζει το Summit News, ενώ η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για «προσέγγιση ραβδούχου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα σχετικά μέτρα.

Μεγάλες διαδηλώσεις

Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν το Σάββατο (17/7/2021) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.
Επίσης οι διαδηλωτές ζήτησαν την απόσυρση της σκληρής νομοθεσίας για το πιστοποιητικό Covid.
Yποστήριξαν πως τα μέτρα αυτά παραβιάζουν την ελευθερία όλων όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
Τα μέτρα είχαν ήδη προκαλέσει διαδηλώσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναγκάζοντας την αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
«Ο καθένας είναι κυρίαρχος στο σώμα του.
Σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την ατομική μου υγεία», δήλωσε ένας διαδηλωτής στο Παρίσι.
Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid

Πορείες σε ολόκληρη τη Γαλλία

Οι πορείες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Μασσαλία, η Λυών και η Λιλ, καθώς και σε πολλά μικρότερα αστικά κέντρα, περιλάμβαναν επίσης διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» που επιδιώκουν να αναζωογονήσουν το αντικυβερνητικό κίνημα που περιορίστηκε από τα lockdowns.
Επίσκεψη στο Anglet στη νοτιοδυτική Γαλλία, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Jean Castex, ο οποίος είπε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για το ευρύ κοινό προς το παρόν αλλά είναι ο μόνος τρόπος για την καταπολέμηση του ιού.
«Αφουγκράζομαι την απροθυμία που υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι πρέπει με κάθε κόστος να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την υγειονομική κρίση», δήλωσε ο Castex.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας