Αθλιότητα της Alpha Bank: Εκπλειστηρίασε πρώτη κατοικία ανέργου με 3 ανήλικα

16001

Πρώτη κατοικία ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά βγήκε χθες Τετάρτη (27/6) στο σφυρί από την Alpha Bank σε συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, με πλήρη ευθύνη και κάλυψη της κυβέρνησης.

Η πρώτη κατοικία, που εκπλειστηριάστηκε με 69.000 ευρώ, ανήκε στην σύζυγο και αντιπροσώπευε το ήμισυ του ακινήτου 96 τ.μ., του οποίου το άλλο ήμισυ που ανήκε στον σύζυγο είχε εκπλειστηριαστεί πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

Το χρέος επί του οποίου έγινε ο πλειστηριασμός ανήρχετο σε ποσό 300 χιλ. ευρώ και όχι 900 χιλ. ευρώ, όπως ψευδέστατα ισχυρίστηκε παραπλανητικά ο Γ. Ρούσκας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών βρισκόταν από τις 2μ.μ. έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου διαμαρτυρόμενο ακριβώς γι’ αυτόν τον πλειστηριασμό, διεκδικώντας την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναστολή του.

Ο Παν. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Α.Φ., σύζυγο της ιδιοκτήτριας του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου, τηλεφώνησε στην συμβολαιογράφο που διεξήγαγε τον απαράδεκτο πλειστηριασμό, ζητώντας την διακοπή του για ανθρωπιστικούς λόγους, χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Ο Παν. Λαφαζάνης, επίσης, έκανε αυτοπρόσωπο διάβημα στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, όπου συνάντησε κατά την έξοδό του τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Ράπανο και συνομίλησε με τον διευθυντή των Νομικών υπηρεσιών της τράπεζας, χωρίς, όμως, να βρει ανταπόκριση στο ανθρώπινο αίτημά του, με την τράπεζα να επιμένει στην ανάλγητη στάση απληστίας και αρπαγής του ακινήτου.

Να σημειώσουμε χαρακτηριστικά ότι η τράπεζα, η οποία έβγαζε στον πλειστηριασμό το ακίνητο, ήταν η ίδια η οποία έκανε την μοναδική προσφορά, στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα το σπίτι της οικογένειας να περάσει στην κατοχή της.

Η τράπεζα με δυο λόγια ήταν η επισπεύδουσα και ταυτόχρονα ο υπερθεματιστής.

Ο ορισμός της αναλγησίας στην πληρέστερη δυνατή μορφή.

Κ.Τ.

12 Σχόλια

  1. αίσχος ανάλγητοι τσιπραίοι κλέβετε τα σπίτια φτωχών και άνεργων ανθρώπων , αλλά θα γυρίσει και ο τροχός και να δω τότε με τι θα καμαρώνετε.

  2. Μπα και πως ο καλος αυτος κυριος δημιουργησε χρεος 300000 ευρώ; Ποιος θα του το πληρωσει; Το σπιτακι του αξιζει πολυ λιγοτερα..

      • Αρα δεν πληρωνε το δανειο του επι μακρον..Προφανως θεωρουσε τον εαυτο του προνομιουχο σε σχεση με πολλους αλλους εργαζομένους και οικογενειαρχες που ειτε δεν πηραν δανειο μετρωντας τις δυναμεις τους, ειτε το αποπληρωναν κανοντας θυσιες. Δεν κατανοω γιατι θεωρειτε οτι ο συγκεκριμενος χρηζει καποιας λυπησης…

        • Εσείς απ’ όλη την υπόθεση ΑΥΤΟ καταλάβατε;;; Μιλάμε για έναν άνθρωπο ΑΝΕΡΓΟ, τρίτεκνο, που φτωχοποιήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και κατέστη αδύνατο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του για λόγους εντελώς ανεξάρτητους από τη δική του θέληση!… Θα θέλατε, άραγε, να βρεθείτε εσείς στη θέση αυτού του ανθρώπου και να σας λένε κατάμουτρα, περίπου, «καλά να πάθεις;». Τέλος, δεν τίθεται θέμα λύπησης, αλλά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ λαϊκών ανθρώπων που χάνουν τις περιουσίες τους εξαιτίας της αναλγησίας των τραπεζών και των «κορακιών» (λέγε με «κερδοσκοπικά fund»). Ειλικρινά απορούμε για τη θέση σας και για τη στάση σας απέναντι σ’ έναν συνάνθρωπό σας που υποφέρει… Κρίμα!!!

          • Εγω απορω για την καραμελα των μνημονιων που αναμασουν δεξιοι και αριστεροι και για την αρνηση της πραγματικοτητας. Το συστημα που ζουμε καλειται καπιταλιστικο και τετοια γεγονοτα ειναι λογικο να συμβαινουν. Η αρνηση εκτελεσης πληστειριασμων οδηγει σε φαυλο οικονομικο κυκλο. Το συστημα επιβαλεται να εξυγιανθει μεσω της κατα το δυνατον αποπληρωμης των δανειων. Τετοιοι πλειστηριασμοι δρουν εκφοβιστικα εναντι πολλων αλλων κακοπληρωτων.

          • Όπως είχε πει ο Μαρξ, «Μέχρι τώρα οι φιλόσοφοι αρκούνταν στο να εξηγούν τον κόσμο. Το ζήτημα είναι να τον ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ» (η υπογράμμιση με κεφαλαία δική μας).
            Το ότι το σύστημα που ζούμε είναι καπιταλιστικό και ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος είναι «λογικό» το να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, όπως λέτε, το γνωρίζουμε άριστα. Αντικειμενικός στόχος δικός μας, ωστόσο, είναι ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ αυτό το σύστημα με κάθε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι οι «ρήξεις» τέτοιου είδους (εν προκειμένω αποτροπή-αναβολή-ματαίωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας), οι οποίες, κατά κάποιον τρόπο, «απορρυθμίζουν» αυτό το σύστημα. Θεωρούμε ότι είναι δυνατό, μέσα από παρόμοιες «μικρές» νίκες μπορεί ν’ ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη νίκη του λαϊκού κινήματος, που θα είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και η πορεία οικοδόμησης ενός νέου σοσιαλισμού, απαλλαγμένου από τα λάθη και τα «βαρίδια» των προηγούμενων δεκαετιών.

        • Είσαι σοβαρός; Προφανώς και δεν πλήρωνε γιατί δεν είχε. Ένα πολιτισμένο κράτος δεν παίρνει την πρώτη κατοικία ανέργων με παιδιά επειδή δεν έχει να πληρώσει. Αυτά γίνονται μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες

    • Εσείς τι ακριβώς θα του χαρίζατε;;; Δικά σας ήταν τα χρήματα;;;
      (Μεταξύ μας τώρα: ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!).

  3. Μάρκος
    Άνεργος εγώ και ή γηνεκα μού. Σπούδασω δύο παιδιά. Ποιος νοιάζεται ποσ τα βγάζω πέρα με το νίκη.

    • Υπάρχουν και κάποιοι/-ες που νοιάζονται. Αρκεί να τους/τις πλησιάσετε ή να τους/τις αφήσετε να σας πλησιάσουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας