Αζέροι: Δεν φεύγουν από Αρμενικό έδαφος-Ενημερώθηκε ο έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος

508

Μυρίζει “μπαρούτι” ξανά στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ενώ Αζέροι στρατιώτες παραμένουν 3,5 χλμ εντός αρμενικού εδάφους αγνοώντας τους πάντες.

Στις 20 Μαΐου, το αρμενικό υπουργείο άμυνας οργάνωσε μια επίσκεψη στρατιωτικών ακολούθων ξένων πρεσβειών στο Syunik για να γίνει γνωστή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο έδαφος, ως αποτέλεσμα της διείσδυσης του Αζερμπαϊτζάν στο έδαφος της Αρμενίας.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι των ΗΠΑ, της Ελλάδος, της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Εκτιμάται ότι η χώρα μας θα συμμετέχει στις διεργασίες για ειρηνική επίλυση του ζητήματος με στόχο την αποχώρηση των Αζέρων στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εφόσον τεθεί το θέμα, για να επικρατήσει πραγματικά η ειρήνη στην περιοχή.

“Υπήρξαν μαζικές αψιμαχίες μεταξύ στρατιωτών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σε ολόκληρο το μήκος των συνόρων”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν κατά τη σημερινή ειδική σύνοδο της Εθνικής Συνέλευσης.

«Τώρα οι άνθρωποι ρωτούν γιατί το αρμενικό υπουργείο άμυνας αντέκρουσε αυτές τις ειδήσεις και στη συνέχεια τις επιβεβαίωσε κατόπιν εορτής.

Η απάντηση είναι ότι το υπουργείο άμυνας μας ανακοίνωσε  το τελικό αποτέλεσμα μιας επίμαχης διαδικασίας. Το Αζερμπαϊτζάν αφιέρωσε τρία λεπτά στα κανάλια για το περιστατικό και παρείχε τις πληροφορίες στους πράκτορες του για να επηρεάσουν τα αρμενικά ΜΜΕ. Αυτοί οι πράκτορες είναι άνθρωποι που ενεργούν εναντίον του αρμενικού κράτους», είπε ο Πασινιάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχαμε πυροβολισμούς στο τμήμα της επαρχίας Gegharkunik στα σύνορα της Αρμενίας.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά τεταμένη. Ναι, υπήρξαν πυροβολισμοί στο χωριό Κουτ, αλλά αργότερα οι δύο πλευρές κατέγραψαν το γεγονός ως  παρεξήγηση», είπε ο ίδιος.

Ξένοι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 600 Αζέροι στρατιώτες βρίσκονται στην αρμενική περιοχή, ενώ είναι γνωστό ότι η Αρμενία άρχισε να μεταφέρει θωρακισμένα οχήματά της στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο  πράττει ακριβώς το ίδιο.

Σήμερα η κατάσταση στα σύνορα της περιοχής Syunik και του Αζερμπαϊτζάν παραμένει πολύ τεταμένη λόγω της απροθυμίας του Μπακού να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις της Αρμενίας και της Ρωσίας, ενώ ο διεθνής παράγοντας δεν έχει αναφερθεί ακόμα στην λόγω κατάσταση στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας