Αγωνία στο “Αττικόν”: Πέντε κρούσματα σε εργαζόμενους και ένα σε ασθενή

565
κρούσματα

Καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πληθαίνουν τα κρούσματα κορονοϊού στα νοσοκομεία, έχουν σχεδόν σταματήσει ο επισκέψεις, δυσχεραίνουν οι εγχειρήσεις και όσοι ασθενείς δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα ή και χιλιάδες ευρώ να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του κορoνοϊού στο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο με ανοιχτή επιστολή προς τους Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά την οποία κοινοποιούν στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid 19 στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 5 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους της ΜΕΘ και ένα σε διασωληνωμένο ασθενή, ενώ η ιχνηλάτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη» επισημαίνουν.

Όπως καταγγέλλουν «η καθυστερημένη απόφαση να «κλειδώσει» η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα), όπως και η απόφαση της διοίκησης και των υπευθύνων του Νοσοκομείου, επικαλούμενοι την έλλειψη προσωπικού, να κάνουν τα πρωτόκολλα λάστιχο και να μην θέσουν έγκαιρα σε καραντίνα στενές επαφές του πρώτου κρούσματος, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αλυσίδα αλλεπάλληλων κρουσμάτων και διασποράς».

«Το πιο προκλητικό είναι ότι, παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το Αττικό προς τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται.

«Δεν αντέχουμε άλλο – Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση» καταλήγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας