Αίσχος! Το Ισραήλ εμποδίζει τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών

533
Το Ισραήλ εμποδίζει τη διεξαγωγή

Το Ισραήλ, σύμμαχος κατά τ’ άλλα της Ελλάδας των Μητσοτάκη-Τσίπρα, συμπεριφέρεται ως «βρικόλακας» του παλαιστινιακού λαού και ως τρομοκράτης της Μ.Ανατολής.

Η αναβολή των εκλογών στην Παλαιστίνη, των πρώτων εδώ και 15 χρόνια, είναι “πολύ απογοητευτική”, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ.

“Επαναβεβαιώνουμε την έκκλησή μας προς το Ισραήλ να διευκολύνει την διενέργεια των εκλογών σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο Μπορέλ.

“Πρέπει να οριστεί μια νέα ημερομηνία χωρίς καθυστέρηση” είπε ο Μπορέλ, ύστερα από την ανακοίνωση της αναβολής από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για όσο δεν είναι “εγγυημένη” η διενέργεια των εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

“Αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την ημερομηνία των εκλογών έως ότου…ο λαός μας να μπορεί να ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα στην Ιερουσαλήμ“, είπε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Αμπάς, μετά τη συνάντησή του με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) αναφορικά με τις εκλογές που είχαν προκηρυχθεί για τις 22 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας