Αίσχος: Με (ν)τροπολογία νύκτας ξεπουλάνε σε ιδιωτικά συμφέροντα τις αστικές συγκοινωνίες

4122
οασα

Παν. Λαφαζάνης: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η επαίσχυντη (ν)τροπολογία

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε αιφνιδιαστικά, αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην κατάθεση αιφνιδιαστικής και πραξικοπηματικής (ν) τροπολογίας στη βουλή, με την οποία ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα και την παράδοση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα, ακολουθώντας τα χνάρια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ..

Συγκεκριμένα με την τροπολογία η οποία τίθεται αργά το βράδυ της Τετάρτης προς ψήφιση στη Βουλή, εκχωρείται αστικό και υπεραστικό έργο αποκλειστικής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, σε ΚΤΕΛ Α.Ε αλλά ακόμη και σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι το ξεπούλημα των αστικών συγκοινωνιών αλλά είναι η προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση της λειτουργίας τους, ώστε  υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και πιο σύγχρονα για να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται και να εξυπηρετηθούν καλλίτερα τα λαϊκά στρώματα, που χρησιμοποιούν κατά κύριo λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ξεπούλημα  δρομολογίων και υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν θα βελτιώσει τις παρεχόμενες στον λαό υπηρεσίες, αλλά και θα οδηγήσει και σε αύξηση των εισιτηρίων μετακίνησης.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων των δύο Οργανισμών ζητούν την άμεση απόσυρση αυτής της επαίσχυντης τροπολογίας και προειδοποιούν ότι, εάν δεν αποσυρθεί, θα αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κ.Τ.

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη

Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει “νυκτερινό αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό πραξικόπημα” την (ν)τροπολογία του Χρ. Σπίρτζη και της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση ζήλεψε την δόξα του μακαρίτη Κων. Μητσοτάκη που επιχείρησε να χαρίσει στους λεγόμενους “νοικοκυραίους” τα αστικά λεωφορεία και το συγκοινωνιακό έργο και τότε έσπασε τα μούτρα του στους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων που άφησαν ιστορία.

Τα ίδια και χειρότερα θα πάθουν και οι ΤσίπραςΣπίρτζης, αν δεν αποσύρουν την (ν)τροπολογία σκάνδαλο.”

Για να δείτε την επαίσχυντη (ν)τροπολογία πατήστε εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας