Ίχνη οξέoς στην κατοικία του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη

876
κασόγκι

Η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε ίχνη υδροφθορικού οξέος και άλλων χημικών ουσιών μέσα σε πηγάδι στο σπίτι του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και πιστεύει ότι το πτώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι διαλύθηκε σε οξύ σε ένα από τα δωμάτια της κατοικίας, όπως μετέδωσε σήμερα το Al Jazeera.

Δημοσιογράφος του αραβικού δικτύου απ’ την Κωνσταντινούπολη ανέφερε ότι η προξενική κατοικία εξετάστηκε απ’ τους Τούρκους ερευνητές δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία, επικαλούμενος πηγή της τουρκικής εισαγγελίας.

Όπως ανέφερε: «φαίνεται, σύμφωνα με την πηγή, ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων χρησιμοποιήθηκε οξύ για την εξαφάνιση του πτώματος του Τζαμάλ Κασόγκι».

Ο ισχυρισμός αυτός ενισχύει την θεωρία για επιχείρηση συγκάλυψης από το Ριάντ. Όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες Τούρκος αξιωματούχος στην Sabah, αποστολή 11μελούς ομάδας στην οποία συμμετείχαν δύο εμπειρογνώμονες, ένας χημικός και ένας ειδικός στην τοξικολογία, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Οκτωβρίου, εννέα δηλαδή ημέρες μετά την «εξαφάνιση» του δημοσιογράφου.

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο Τζαμάλ Χασόγκγι σκοτώθηκε στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε 18 άτομα, αλλά το πτώμα παραμένει μυστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας